Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

O nouă gafă: Predicțiile USR sunt “predilecții” pentru Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a făcut joi o nouă greșeală de exprimare atunci când și-a citit discursul, în debutul ședinței Guvernului.
 
 
Ea a confundat cuvântul “predicţii” cu “predilecţii”. 
 
“Sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă, cu argumente incontestabile, predilecţiile opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau, mai grav, a unor instituţii publice”, a spus Viorica Dăncilă, lăudându-se cu creșterea economică.
 
Ea a deschis ședința Guvernului lansând noi atacuri la adresa oficialilor europeni:
 
”Vreau să fac o clarificare având în vedere comentariile iresponsabile din spațiul public. O spun ferm România este pregătită pentru preluarea și exercitarea cu succes a președinției Consiliului UE. Au fost pregătite mecanismele de lucru (..) sunt lucruri foarte bine cunoscute pe plan intern și extern. Avem capacitatea de a dovedi că suntem un stat membru echilibrat și responsabil, indiferent de abordările pur politice dintr-un moment sau altul. Votul de marți din Parlamentul European este un asemenea moment și vă asigur că nu ne vom abate de la obiectivele noastre. (…) Nu s-a votat împotriva guvernului român, rezoluția se referă la România.
 
Îi rog să dea dovadă de mai multă responsabilitate pe cei care vorbesc despre ieșirea din UE. Rămânerea în UE este singura cale și nu s-a pus niciodată problema apartenenței noastre la UE.
 
Dăncilă a mai spus însă că este dezamăgită de raportul MCV. ”Am citit cu mare atenție raportul, suntem conștienti de obiectivele de acolo, dar în același timp vedem recomandări prin care vor să ingnorăm prevederi legele, ceea ce reprezintă o atingere a suveranității și o încălcare a Tratatului. Cred într-o Europă unită, puternică, în care toti cetățenii se bucură de respect și de drepturi egale”.
 
Ea a  transmis că “obiectivele cuprinse în MCV sunt imposibil de atins în condițiile în care criteriile se schimbă din mers și ni se cere să încălcăm reguli constituționale”. 
 
Săptămâna viitoare, Dăncilă va avea noi discuții cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Ea a precizat că vor fi discutate aspecte legate de viitorul UE, Brexit și viitorul UE post-Brexit și despre evoluția politicii de securitate.
150 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv