Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Olguța nu a mărit alocațiile copiilor. Bugetul Muncii, redus cu 16%

Fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, nu a mărit alocațiile copiilor, așa cum prevede Programul de guvernare al PSD, însă criticile nu le-a primit ea, ci noul ministru Marius Budăi, în comisiile parlamentare de buget-finanțe ce au adoptat bugetul marți, înainte de votul din plenul Parlamentului, ce a va avea loc vineri.

Bugetul Muncii a fost adoptat de comisii în sumă de 25 miliarde lei,  mai mic cu 16% faţă de cel din anul 2018.

“În programul de guvernare al PSD-ALDE aveaţi prevăzută foarte clar majorarea alocaţiei pentru copii. (…) Astăzi, alocaţia copiilor este mult mai mică, pentru că puterea de cumpărare a scăzut. În proiectul de buget nu aţi presupus nicio sumă pentru copii. (…) Este o bătatie de joc să propui vitamia D în loc să creşti alocaţiile la copii”, a declarat liberalul Robert Sighiartău.

Ministrul Budăi a susţinut că ministerul analizează majorarea alocaţiilor pentru copii: „Este în atenţia noastră şi alocaţia copiilor, dar în grija Ministerului Muncii intră foarte multe categorii de persoane. Tot ceea ce am avut am avut pentru încurajarea natalităţii şi al creşterii nivelului de trai al familiei per ansamblu, nu al copiilor. Noi analizăm, cifrele vor fi puse pe masă”.

După vot, Robert Sighiartău a făcut un apel către liderul PSD Liviu Dragnea, să nu amăgească copiii cu vitamine, ci să le mărească alocaţiile.

„Fac un apel de bun simţ la adresa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la adresa majorităţii, să nu îşi bată joc de copii, să nu amăgească copiii României cu vitamine, ci să voteze în plen acest amendament al PNL de majorare a alocaţiilor pentru copii”, a afirmat Sighiartău.

298 Shares