Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Olguţa s-a lămurit că n-are nicio șansă la Iohannis: “Îmi retrag candidatura”

“Speranța” PSD pentru Ministerul Dezvoltării ar fi negociat cu Dragnea un loc eligibil pentru viitorul soț Claudiu Manda pe lista europarlamentarelor.

Revocată de Dragnea încă din noiembrie 2018 de la șefia Ministerului Muncii, Olguţa Vasilescu a decis să-şi retragă candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, ea fiind respinsă de trei ori de președintele Klaus Iohannis, pe care îl acuză de abuz în serviciu, deși atributul de a numi noii miniștri îi este conferit acestuia de Constituție.

Olguța a anunţat chiar ea, marţi, că a luat decizia de retragere, după o discuţie cu liderul PSD, Liviu Dragnea, care a vrut inițial să o numească ministru al Transporturilor.

„Astăzi, în urma unei discuţii cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puţin o lună şi jumătate de aşteptare, perioadă în care activitatea guvernamentală ar avea în continuare de suferit prin absenţa din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact în perioada în care România deţine preşedinţia UE”, a scris fostul ministru al Muncii pe contul său de Facebook.

Olguța Vasilescu susține că nu a făcut o miză personală din accederea într-o funcție guvernamentală, dar a precizat că este convinsă că, ”așa cum a reușit să deblocheze proiecte mari de infrastructură locală în mandatul de primar sau să pună în aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, ar fi reușit să deblocheze proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională în cadrul ministerelor unde PSD a nominalizat-o”.

”Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la suta din voturi și imi voi respecta promisiunile făcute in campania electorală alegătorilor mei. Le mulțumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat in unanimitate pentru aceste demnități și, in special, lui Liviu Dragnea și doamnei prim ministru Viorica Dancilă care m-a propus și cu care, intr-o formulă sau alta, voi colabora și in continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat in campania electorală din 2016. Sper că președintele Klaus Johannis va numi URGENT viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru din partea partidului care a câștigat alegerile parlamentare, renunțând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor și Constituției, in condițiile in care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație”, a mai scris ea.

După ultimul refuz al preşedintelui Iohannis de a o numi ministru, în 7 februarie, Olguța Vasilescu a anunțat că îi face plângere penală, pentru abuz în serviciu. Între timp, au apărut informații despre conacul cumpărat de viitorul ei soț, Claudiu Manda, ca dar de nuntă, din leafa de bugetar.

172 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv