Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Judecătoarea Corina Corbu susține interviul la CSM pentru șefia ÎCCJ / Este singurul candidat / JUSTIȚIE: Judecătoria Slatina decide dacă Sorina poate pleca din țară / Procurorul general Bogdan Licu a cerut o ordonanță președințială în acest sens / 

Breaking News:
 

Oprea: Ne mişcăm milităreşte, avem 50.000 de membri noi în UNPR

Gabriel Oprea recrutează noi membri în UNPR și pregătește alegerile europarlamentare, în urma cărora partidul să devină un pol de forţă pentru a putea negocia în perspectiva parlamentarelor din decembrie 2020, cu precizarea că nu exclude nicio alianţă politică.

În acest context citiți și…

33 de europarlamentari la 15,2 milioane de alegători!

“Suntem într-un proces de reorganizare a partidului. (…) Suntem singurul partid care ne-am ţinut de cuvânt şi nu am trădat niciodată, iar în ultimul timp au venit peste 50.000 de membri de partid noi, dintre care foşti militari, poliţişti, jandarmi, pompieri, rezervişti. Ne pregătim pentru alegerile europarlamentare, (…) trebuie să strângem peste 200.000 de semnături valide. Ne organizăm, creştem numărul membrilor în toate organizaţiile, ne mişcăm milităreşte, ca să spun aşa”, a declarat Gabriel Oprea sâmbătă, la Borșa, unde s-a desfăşurat Reuniunea Regională a organizaţiilor UNPR din Regiunea VI Nord-Vest Transilvania.

“Acum, România este pe un drum greşit şi avem nevoie de solidaritate, de unitate, de a creşte imaginea României în Europa. (…) Ne propunem să facem o figură onorabilă la europarlamentare, în iunie vom stabili pe cine sprijinim la preşedinţia României şi ne propunem să ajungem la nivelul care am fost în 2015, un an în care UNPR era peste 15% . Ne dorim să avem o participare cât mai bună la alegerile locale din 2020 şi să intrăm în Parlamentul României”, a adăugat el.

Până atunci însă, UNPR lucrează la constituirea listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, iar Oprea a asigurat că “va fi cel puţin un maramureşan pe această listă, un om serios, un om de valoare”.

“Căutăm să punem oameni serioşi, profesionişti, oameni care să reprezinte cât mai bine România şi în primul rând să nu o denigreze de la Bruxelles. (…) La alegerile europarlamentare, spre deosebire de alegerile locale, intră mecanismul de partid, organizarea. De aceea, partidele care au o bună reprezentare în teritoriu vor avea rezultate şi noi încercăm milităreşte să ne organizăm, să ne mărim numărul de membri de partid cu oameni serioşi şi să obţinem un rezultat cât mai bun la europarlamentare”, a precizat Gabriel Oprea.

“Profilul UNPR-ului este onoarea”

Pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020, UNPR nu exclude nicio alianţă politică: “În politică n-ai voie să excluzi nicio alianţă, care poate fi şi cu Victor Ponta (preşedintele ProRomânia, n.r.), dar poate fi şi cu alte partide. (…) Noi vrem să mergem în primul rând singuri în alegeri. Nimeni nu te bagă în seamă în politică, nu stă cu tine la masă doar dacă reprezinţi ceva. Cred că profilul UNPR-ului este onoarea şi cred că de asta are nevoie România. Nu excludem nicio alianţă politică, dar noi vrem să ne pregătim cât mai serios şi să ne prezentăm onorabil la alegeri şi trebuie să câştigăm încrederea românilor”, a insistat Oprea.

Secretarul general al UNPR, Nuţu Fonta, a admis că lipsa din partid timp de aproape doi ani, din cauza problemelor în justiţie, a lui Gabriel Oprea, a creat temporar o undă de nesiguranţă printre unii membri care au ales să părăsească partidul, însă o mare parte au revenit în cadrul UNPR.

“Bulversarea partidului a fost creată de problemele juridice ale d-lui Oprea, a creat o stare de nesiguranţă printre colegi, printre aleşii locali şi nu numai locali. Prin revenirea d-lui Oprea, prin decizia de a fi alături de noi în această echipă, de a merge mai departe, colegii au primit un vot de încredere. Au văzut o încredere totală în a merge mai departe în reconstituirea UNPR-ului”, a spus Nuţu Fonta.

1K Shares