Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

EDUCAȚIE: Dezastru la simularea Evaluării Naționale: Numai 53% dintre elevi au luat note de trecere / 

Breaking News:
 

Orban acuză Guvernul că dă prea multe zile libere românilor

Prezent la un eveniment la Timișoara, Ludovic Orban a sărit la gâtul Guvernului pentru un motiv mai rar întâlnit.

Liderul Partidului Național Liberal acuză faptul că Guvernul acordă prea multe zile libere românilor.

“Guvernul dă zile libere dar de plătit, plăteşte angajatorul, firma. Eu cred că trebuie stopat acest proces de acordare de zile libere pe bandă rulantă. Dacă se mai dau multe, ajungem să muncim şase luni pe an. Nu poţi să te dezvolţi economic, dacă nu încurajezi munca. Avem un proiect lege care spune că toate sumele plătite de companii pentru plata salariilor din zilele libere rebuie să fie deduse din cuantumul impozitului pe profit. Aceste costuri sunt generate de guvern prin decizia de a acorda zilele libere”, a fost mesajul transmis de Orban.

Acesta anunța că mai are pregătite cel puțin două proiecte de lege în acest sens: “Unul prevede că cine refuză un loc de muncă, nu mai primește ajutor social. Este simplu, limpede, clar. Cine refuză să urmeze cursuri de calificare într-o meserie căutată, cursuri organizate de AJOFM-uri, nu pe banii lor, automat îşi poate pierde ajutorul social. Nu se poate să ai 300.000 de oameni cu ajutor social, unii realizează venituri ilegal, la negru, să îi plăteşti din buget când tu ai foarte mare nevoie de mână de lucru”.

Al doilea proiect de lege prevede simplificarea procedurilor de angajare a cetățenilor care provin din țări care nu sunt membre ale Uniunii Europene.