Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Orban (PNL): Sabotarea construirii autostrăzii care leagă Moldova de vestul României este o trădare a intereselor naționale

Liderul PNL, Ludovic Orban, cere Guvernului să folosească banii europeni alocaţi pentru autostrăzi care să lege toate regiunile României şi să trimită “de urgenţă” la Comisia Europeană cererea de finanţare pentru studiul de fezabilitate al Autostrăzii Moldova Iaşi – Târgu Mureş.

“Într-o ieşire publică fără precedent, comisarul european pentru Dezvoltare Regională a cerut Guvernului României să nu mai insulte oficialii europeni cu scuze lamentabile şi eschivări penibile şi să folosească urgent banii Uniunii Europene pentru construcţia autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş. Niciodată până acum, România nu a fost mai sever şi mai grav avertizată de un oficial european că sabotează un proiect major de infrastructură de interes strategic atât pentru cetăţenii români, cât şi pentru conectarea ţărilor din Europa Centrală şi de Est. (…) Sabotarea construcţiei autostrăzii care leagă Moldova şi Basarabia de vestul României şi de Europa este o trădare a intereselor naţionale care condamnă românii de pe cele două maluri ale Prutului la subdezvoltare şi sărăcie şi urmăreşte păstrarea acestor regiuni în zona captivă a intereselor ruseşti”, a declarat Orban marți, într-un comunicat de presă.

Corina Crețu, mesaj nimicitor pentru Dragnea și Dăncilă: Nu mai accept insulte din partea Guvernului!

El a acuzat guvernarea PSD – ALDE că “refuză cu premeditare” să facă demersurile necesare pentru a obţine această finanţare nerambursabilă de la partenerii europeni.

“Somăm Guvernul Dragnea – Dăncilă şi coaliţia PSD – ALDE să nu sacrifice idealul realizării Marii Uniri prin legarea cu autostrăzi a tuturor regiunilor României pentru interese obscure ascunse în spatele unor formule fantasmagorice de parteneriat public-privat şi să folosească banii europeni alocaţi pentru aceste proiecte. Cerem Guvernului României să trimită în regim de urgenţă la Comisia Europeană cererea de finanţare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construcţia autostrăzii Moldova Iaşi – Târgu Mureş şi finalizarea documentaţiilor necesare pentru pregătirea lucrărilor de proiectare şi construcţie”, a mai transmis Orban.

Liderul liberal a adăugat că PNL îşi asumă realizarea “cu prioritate” a acestui proiect de infrastructură, cu finanţare de la Comisia Europeană. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv