Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Orban și-a instalat consiliera la șefia PNL București. Rareș Bogdan, pe tușă

Ludovic Orban și-a impus la șefia PNL București consiliera Violeta Alexandru, care a devenit, marți, noul preşedinte interimar al organizației, la trei săptămâni după demisia lui Cristian Buşoi, provocată de rezultatele dezastruoase de la alegerile europarlamentare, când USR a câștigat detașat în Capitală.

Anunţul a fost făcut de Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv de marţi.

El a arătat că a propus-o pe Violeta Alexandru, despre care spune că poate să aducă „schimbarea la faţă a filialei PNL Bucureşti”.

Propunerea făcută de Ludovic Orban a fost validată cu 21 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi două abţineri. Votul a fost unul secret.

„Am luat în dezbatere şi am decis desemnarea preşedintelui interimar al PNL Bucureşti în persoana Violetei Alexandru. Violeta Alexandru este propunerwa care a fost formulată de mine, ca preşedinte al partidului. Urmează ca, până săptămâna viitoare, împreună cu preşedintele PNL Bucureşti, să formulăm propuneri pentru preşedinţii de sectoare, iar peste încă o săptămână să putem să validăm în PNL conducerile interimare în ansamblul lor, de la PNL Bucureşti şi de la sectoare. Violeta Alexandru este un om cu o carieră extrem de serioasă, a ocupat poziţii importante, ca director executiv al Asociaţiei Pro Democraţia. De asemenea, a fost fondator şi director al Institutului pentru Politici Publice, un institut cu o activitate extrem de serioasă. De asemenea, Violeta Alexandru a lucrat şi cu preşedinteke României, Emil Constantinescu şi a fost ministru pentru dialog social”, a spus Orban.

Rareș se bucură pentru Violeta

Fostul lider al PNL Bucureşti, europarlamentarul Cristian Buşoi, şi-a arătat susţinerea la şedinţă pentru ca Rareş Bogdan să fie liderul organizaţiei liberale din Capitală.

De altfel, 622 de liberali au semnat, luni, o scrisoare adresată lui Rareş Bogdan, prin care îi cer acestuia să preia şefia PNL Bucureşti, precizând că toţi şefii filialelor PNL Bucureşti şi de sectoare au fost demiși fără motiv sau consultare prealabilă. 

Rareş Bogdan a făcut o declaraţie de presă, chiar în timpul ședinței BEX a PNL, spunând că ar fi încântat ca Violeta Alexandru să fie propusă pentru şefia PNL Bucureşti.

El a arătat că a lucrat foarte bine cu aceasta în campania electorală și că putea la fel de bine să fie propusă şi pe lista la alegerile europarlamentare. a intrat însă Bușoi, pe loc eligibil.

“I-am spus că la București sunt și crocodili, şi şobolani mari”

„Violeta Alexandru este un om foarte valoros, este un om care vine din societatea civilă ceea ce este un plus, este un om care a condus instituţii prestigioase, Pro Democraţia, IPP şi este doar că i-am spus şi în şedinţă, eu fiind într-o relaţie foarte bună cu ea şi lucrând mult în campanie, a fost unul dintre oamenii foarte buni în campania electorală pentru europarlamentare că ea este un om foarte elegant, distins, i-am spus că la Bucureşti să ştie că sunt şi crocodili, sunt şi şobolani mari, sunt şi persoane care trebuie să fie când e cazul puse la punct, să nu se lase încălecată şi să ştie să folosească, să aibă aşa un ciocan chiar dacă e învelit într-o catifea”, a afirmat Rareş Bogdan, întrebat dacă Violeta Alexandru este suficient de capabilă să ocupe o astfel de funcţie.

Chestionat dacă a încercat să îi convingă pe colegi, pe ultima sută de metri, să îl susţină pentru şefia PNL Bucureşti, Rareş Bogdan a spus că doar le-a mulţumit pentru scrisoarea de susţinere.

„Nu, eu le-am mulţumit cu asta am început, am mulţumit şi le mulţumesc şi acum celor 622 de membrii care au semnat acea scrisoare, pentru mine este onorant, mai ales că sunt abia de 4 luni în partid, mai puţin de 4 luni şi faptul că am reuşit din 1000 de oameni să primesc încrederea a 622 alţii spun că nu au ştiut ce acea scrisoare că ar fi votat-o şi ei şi sunt şi alţi zeci, probabil dacă era anunţată public erau peste 700, e important. Eu am să îi asigur că nu plec nici din Bucureşti, nici din ţară dacă 2-3-4 zile sunt la Bruxelles, dar mă bucur de asemenea că în sondajele de opinie pe Bucureşti cota mea de încredere a crescut de la 26%, la începutul campaniei electorale când practic veneam din mass-media, era o încredere câştigată strict ca jurnalist şi am reuşit să ajung între cel mai prost sondaj la 34, cel mai bun 37-39%, e încântător pentru un om care asta înseamnă încrederea cetăţeanului, sper să pot să duc o parte din încrederea asta spre PNL, pentru că PNL are mai puţin în Bucureşti, are doar 17% deci jumătate din scorul de încredere pe care îl am eu, dar sunt convins că cu muncă vom reuşi să ajungem acolo şi cu munca celor 622 de oameni care au avut încredere în mine”, a conchis Bogdan.

546 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv