Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

OUG 13/2017 a fost abrogată prin lege. Votul decisiv s-a dat cu Dragnea lipsă

De data asta PMP a votat “pentru”! 

Ordonanța de Urgență nr. 13/2017 a fost abrogată de Camera Deputaților – for decizional – marți, la fix trei săptămâni de la aprobarea ei pe furiș, de către Guvernul Grindeanu.

Au votat “pentru” 291 de deputați, 3 s-au abținut, iar unul nu a votat.

Deputații PMP au votat pentru abrogarea OUG 13, după ce, ieri, senatorii PMP, în frunte cu Traian Băsescu, s-au abținut.

Tot marți, Camera Deputaților a adoptat legea de aprobare a OUG 14/2017 care abrogă OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură penală.

Au fost 292 de voturi “pentru” și o abținere, iar 3 deputați nu au votat.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a lipsit de la ședință. El ar fi fost beneficiarul principal al prevederilor OUG 13 – dezincriminarea abuzului în serviciu în cazul prejudiciilor mai mici de 200.000 de lei, în condițiile în care Dragnea este judecat într-un dosar cu un prjudiciu de 108.000 lei.

Legea va putea fi însă atacată la CCR

În plen, deputatul PNL Ioan Cupșa a propus adoptarea unui amendament care spunea că “OUG 13/2017 își încetează aplicabilitatea la data intrării în vigoare a OUG 14/2017”.

“Legea de respingere a OUG 13 trebuie să conțină în mod esențial amendamentul pe care noi l-am formulat. L-am formulat nu pentru că noi ne dorim și nu este o decizie politică, ci este o decizie de responsabilitate. Curtea Constituțională, în două dintre deciziile pronunțate în cursul anilor, obligă Parlamentul ca în legile de respingere a ordonanțelor abrogate să cuprindă ca normă și situația, starea, pe care o vor urma efectele juridice care s-au produs sau nu prin acea ordonanță de urgență. (…) Vă atenționăm că vulnerabilizăm această lege pe care astăzi o adoptăm în Parlament și apoi vom deconta toți politic. (…) PSD și ALDE, dacă cu adevărat vă doriți ca efectele OUG 13 să nu se mai producă în viitor, sunteți datori să votați amendamentul pe care noi l-am formulat”, a încercat să-i convingă Cupșa pe ceilalți deputați.

Amendamentul acestuia a fost însă respins de plen.

12 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv