Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea / El a dat declarat în scris de 4 ori contrariul, pentru a ocupa funcții înalte în stat / El se apără susținând că nu știa că Direcția a 4-a Contrainformații aparține Securității /  POLITICĂ: CCR va judeca pe 16 octombrie contestația lui Tăriceanu privind numirea lui Meleșcanu președinte la Senat 

Breaking News:
 

Paul Stănescu a demisionat la puțin timp după ce Dăncilă declarase că n-a reușit să îl convingă

Paul Stănescu a demisionat din Guvern – atât din funcția de vicepremier, cât și din cea de ministru al Dezvoltării -, luni, la nici o oră după ce premierul Viorica dăncilă a declarat că acesta refuză în continuare să demisioneze.

Vom vedea dacă președintele Klaus Iohannis o va numi pe Olguța Vasilescu în locul lui Stănescu, în cele două funcții.

 

Luni, Liviu Dragnea a convocat Biroul Permanent al PSD, în cadrul căruia s-au stabilit pașii de urmat. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a primit sarcină să întocmească până lunea viitoare, 3 decembrie, o sesizare către Curtea Constituțională.
 
Viorica Dăncilă a precizat, la finalul ședinței, că a avut o discuție cu vicepremierul Paul Stănescu, iar acesta i-a spus că nu vrea să-și dea demisia. 
 
Liviu Dragnea a spus că demisia lui Paul Stănescu „e problema lui, nu mă interesează”. „Nu mai vreau să comentez acest subiect, îl faceti mult prea important față de cât este”, a precizat el. 

După nici o oră, Stănescu s-a răzgândit și și-a depus demisia la Guvern.

Iată declarația pe care a remis-o presei:

„În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoştinţă că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Aceasta a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16495/26.11.2018.

Am spus-o şi o repet: sunt un om de onoare, responsabil și implicat, nu am urmărit niciun interes personal şi nu m-am agăţat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistențele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcție, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-mi exercita atribuţiile la minister cu responsabilitate şi implicare, în așa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproșeze!

Am fost în permanenţă orientat către obiective cu impact la nivelul populației, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării, a fost reprezentată de investiţiile în infrastructura de sănătate, educație, locuire, apă şi canalizare!

Cred, în continuare, că ţara are nevoie de unitate și de guvernare responsabilă, le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit, precum şi colegilor din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, alături de care am făcut o echipă extraordinară!”

180 Shares