Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
Un nou ALDE racolează pușcăriabili

Penalul Cristian Rizea s-a înscris în PRU. Se pregătește și Sebi Ghiță

Trimis în judecată de DNA în 22 martie pentru trafic de influență, spălare de bani în formă continuată (două acte materiale) și influențarea declarațiilor (două fapte), deputatul PSD Cristian Rizea a părăsit partidul și s-a înscris astăzi în anonimul PRU, partid care a obținut puțin peste 1% la alegerile locale din 5 iunie.

rizea psd

Mișcarea vine înainte de alegerile parlamentare, când Rizea nu s-ar mai fi regăsit pe listele PSD.

Partidul România Unită (PRU), partid înființat de nu mai puțin anonimul Bogdan Diaconu, face în zilele acestea recrutări de marcă din PSD, printre cei racolați numărându-se fostul președinte al TDS, Mihai Sturzu, dar și oameni cu probleme în justiție.

“Astăzi, după 16 ani ca membru activ PSD, am ales să intru într-o nouă familie politică, Partidul România Unită condus de prietenul meu Bogdan Diaconu! Chiar dacă las în urmă foarte mulți prieteni și colegi, mă bucur că parte dintre ei îi voi regăsi aici în PRU! Din păcate, nu aș mai fi putut rămâne într-un PSD condus de cineva care nu doar că a făcut tot posibilul pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Sectorului 5 dar s-a gândit că trebuie să plătesc chiar cu închisoarea pentru asta!”, scrie Rizea astăzi pe Facebook.

El amintește despre dosarul instrumentat de DNA:

“După cum ați putut observa, de 6 luni de zile de când am devenit subiectul unui dosar penal al DNA, în condițiile în care același dosar vechi de 7 ani (2009) fusese deja clasat în 2014 de aceeași instituție, am refuzat dezbaterile publice la care am fost invitat tocmai pentru a nu fi acuzat că influențez în vreun fel justiția ….Vă asigur dragi prieteni că foarte curând (în cursul acestui an) va veni momentul când veți afla ADEVARUL în ceea ce privește dosarul meu!”.

Sebi Ghiță, în negocieri

Și fostul membru marcant în PSD, Sebastian Ghiță, și-ar încerca norocul cu PRU la parlamentare, dar până acum nu a făcut acest pas, aflându-se în negocieri.

“Am avut o discuție săptămâna trecută cu Bogdan Diaconu, prietenul meu. Și, da, cred că (PRU este – n.r.) un loc în care avem toți posibilitatea de a spune ce credem, fără a ne teme că vine ambasadorul hoț al Olandei și îi ceartă pe liderii de partid”, a declarat Ghiță, pentru stiripesurse.ro.

Prieten la cataramă cu un alt penal despre care se vehiculează în presă că s-ar înscrie la PRU – Victor Ponta -, Sebi Ghiță se numără printre cei cu dosare la DNA și trimiși în judecată – în unul dintre dosare fiind inculpat împreună cu nimeni altul decât cumnatul lui Ponta, Iulian Herțanu.

În ultimul dintre dosare, deputatul Ghiţă este acuzat că a pus la punct un sistem infracţional care funcţiona în judeţul Prahova şi prin care persoane-cheie din Poliţie şi procuratură răspundeau comenzilor acestuia. Dosarul a fost trimis în judecată în 29 iunie iar capetele de acuzare sunt în număr de 8: dare de mită (două infracţiuni), cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii (două infracţiuni) şi conducerea fără permis a unei maşini.

Astăzi, PRU a racolat doi senatori: Daniel Savu, fost PSD, și el membru in Comisia pentru controlul SRI, precum DSebi Ghiță, și Constantin Popa, transferat de la PMP.

44 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv