Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Petre Tobă şi-a preluat primul mandatul de ministru

Petre Tobă, fostul şef al Poliţiei Pomâne, şi-a preluat încă de marţi seară mandatul de ministru al Afacerilor Interne, imediat după depunerea jurământului de învestitură la Palatul Cotroceni.

toba
captură video tvr.ro

Mai întâi a avut loc o minişedinţă de Guvern la Palatul Victoria, unde s-au desfăşurat ceremonii pentru predarea ştafetei la Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul de Interne şi Ministerul Apărării.

Ceilalţi miniştri din Guvernul Cioloş îşi vor prelua mâine dimineaţă mandatele, întâlnindu-se cu antecesorii lor.

Petre Tobă a venit la sediul Ministerului de Interne însoţit de preşedintele Klaus Iohannis, de premierul Dacian Cioloş şi de interimarul Sorin Cîmpeanu, la ora 21.00.

Prima grijă, alegerile de anul viitor

Premierul Cioloş a declarat, în discursul său, că se bazează pe ministrul Petre Tobă la buna organizare a alegerilor.

“Știți cât de mult contează pentru cetățenii României calitatea, transparența și eficiența organizării alegerilor. Și, de aceea, vă spun încă de pe acum: contez pe dumneavoastră și o să avem ocazia să ne mai vedem, pentru că eu contez pe experiența și pe profesionalismul dumneavoastră pentru a ajuta Guvernul să-și ducă la îndeplinire această responsabilitate importantă din acest mandat”, a spus premierul.

La rândul său, preşedintele Iohannis a spus că “faptul că proveniţi din interiorul structurilor Ministerului de Interne îmi garantează că ştiţi foarte bine care sunt provocările, care sunt oportunităţile, dar şi ce se aşteaptă de la conducerea ministerului”.

“Pentru 2016 aveţi sarcini mai complicate decât în alţi ani. 2016 este an electoral (…) În foarte bună măsură ţine de dvs., domnule ministru, de dvs. din conducerea structurilor ministerului şi de dvs. din judeţe, ca aceste alegeri să fie organizate foarte bine, să fie corecte, cu proceduri transparente, în aşa fel încât să nu apară niciun fel de dubiu că rezultatul alegerilor reflectă voinţa alegătorului”, a adăugat şeful statului.

Tobă i-a asigurat că “un obiectiv prioritar al mandatului meu este creșterea gradului de siguranță al cetățeanului” iar pentru anul 2016, care “se anunță un an deosebit de important pentru procesul democratic din România”, “misiunea MAI este de a sprijini Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central în organizarea alegerilor pentru a asigura echidistanța și legalitatea procesului electoral.

Cine este Petre Tobă

În luna mai 2012, odată cu instalarea Guvernului Ponta la putere, ministrul de atunci al Internelor, Ioan Rus, l-a împuternicit pe Petre Tobă în funcţia de inspector-şef al Poliţiei Române. Acesta venea pentru a doua oară pe post, după ce mai deţinuse funcţia şi în primul Guvern Boc din carea făcut parte PSD – ianuarie 2009 -noiembrie 2010, fiind propus atunci de Gabriel Oprea.

Petre Tobă a mai fost şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, tot cu rang de secretar de stat (martie – mai 2012) şi secretar general adjunct al Ministerului Administraţiei şi Internelor (martie 2011 – martie 2012).

În perioada 2005 – 2007, Petre Tobă a fost director general adjunct al Poliţiei Capitalei, iar din 2004 a ocupat funcţia de prim-adjunct al şefului Poliţiei Capitalei.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv