Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

PLUS: Competiție internă pentru candidații la europarlamentare

Între 12 şi 15 ianuarie, membrii Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) vor vota candidaţii preferaţi pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, după ce vineri au fost închise listele, printre cei înscrişi figurând şi fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş.

Candidaturile vor fi analizate din punct de vedere procedural, iar pe 12 ianuarie vor fi anunţaţi competitorii eligibili, precizează PLUS, într-un comunicat transmis vineri.

Va fi un sistem online securizat, fiecare membru putând să acorde câte un vot pentru cinci candidaţi. În baza numărului de voturi, vor fi aleşi primii 43 de candidaţi, care se vor regăsi în lista pentru alegerile europarlamentare ale PLUS. Biroul Naţional va înainta Consiliului Naţional, spre validare, lista finală de candidaţi. 

În competiţia internă s-au înscris 186 de candidaţi.

Dacian Cioloş şi-a argumentat decizia de a candida la europarlamentare pe experienţa îndelungată pe care o are în instituţiile europene şi pe faptul că a înţeles cum funcţionează UE.

“Nu sunt singurul român cu o astfel de experienţă, dar sunt unul dintre cei care pot folosi această experienţă la cel mai înalt nivel”, a declarat Cioloş.

22 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv