Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

PNL susține demersul USR “Fără penali”: Solicităm celeritate în Parlament pentru revizuirea Constituției

PNL a salutat, marți, decizia Curții Constituționale prin care a fost validată inițiativa cetățenească de revizuire a legii fundamentale ”Fără penali în funcții publice” și cere ca aceasta să intre cu celeritate în dezbaterea și votul Parlamentului, pentru referendum pe această temă și modificarea Constituție.

Prim-vicepreședintele liberal Raluca Turcan a scris pe Facebook:  ”Condamnații penal nu au ce căuta în funcții publice! PNL salută decizia CCR privind inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției prin care se instituie interdicția pentru cei condamnați de a fi aleși în funcții publice. Solicităm celeritate în procedura parlamentară, astfel încât până la sfârșitul legislaturii să avem cel puțin un vot într-una dintre camerele Parlamentului, astfel încât să evităm riscul casării inițiativei la finalul legislaturii”.

Ea a reamintit că PNL a depus în Parlament, încă din noiembrie 2017, două proiecte legislative care interzic persoanelor condamnate penal să poată fi alese în Parlamentul României sau în funcția de Președinte al României.

”În condițiile în care revizuirea Constituției României presupune o majoritate parlamentară de două treimi, pe care cel mai probabil PSD și ALDE nu sunt dispuse să o asigure, PNL va insista asupra unui vot asupra celor două proiecte, care sunt deja în dezbaterea Parlamentului la Camera Deputaților, în calitate de for decizional”, a precizat Turcan.

”Fie pe o cale, fie pe cealaltă, trebuie să avem reglementată această interdicție în privința celor condamnați penal. PNL va pune în slujba acestei inițiative toate voturile de care dispune în Senat și Camera Deputaților. Așteptăm toate partidele care doresc curățarea spațiului public de infractori să se alăture demersului nostru”, a conchis ea.

147 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv