Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Ponta dă cărțile pe față: “Am vrut să vând TAROM-ul”

Acuzat că a vrut să privatizeze de capul lui una dintre cele mai renumite companii de stat, TAROM, fostul premier Victor Ponta a confirmat că, înainte să fie înlăturat din funcție, a căutat o soluție salvatoare pentru o firmă care a bătut cam orice record în materie de pierderi.

Ponta a precizat, pe pagina sa de Facebook, că a discutat privatizarea TAROM în 2015 cu șefii de la Turkish Airlines, Emirates, Qatar Airlines și Etihad Airways, dar dă asigurări că intențiile sale au fost dintre cele mai bune.

“În anul 2015 (nu 2013) am avut discuții personale, oficiale și detaliate la nivel de CEO sau Președinte cu Turkish Airlines, Qatar, Emirates și Etihad (4 din cele mai puternice și bogate Companii aeriene din lume)/ le-am prezentat intenția Guvernului României de a avea un investitor strategic pentru TAROM – care să ofere aeronave noi și de mai multe tipuri, să mărească semificativ numărul de destinații, să modernizeze și să aibă un plan clar de dezvoltare pe termen lung”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier este convins că “guvernul tehnocrat și guvernul Dragnea au readus dezastrul. În perioada 2011-2015, TAROM și-a redus din pierderi. Însă cifrele pe 2016 și previziunile pentru 2017 arată că această companie se îndreaptă spre un faliment anunțat. Iar finalul nu are cum să fie altul atâta vreme cât are prea mulți angajați la sol, se bazează pe un management politic și neprofesionist, iar ratele pentru achizițiile faraonice vor epuiza rapid și ultimele resurse din conturi”.

Ponta nu a ezitat să se ia și de marele său dușman, Liviu Dragnea, acuzându-l că “prin populism, șmecherie ieftină, demagogie și lăcomie pe termen scurt duce TAROM-ul spre faliment”

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv