Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Premierul Tudose, lovitură de graţie pentru pensiile private: “Luăm bani de acolo pentru că statul îi administrează mai bine”

După ce a participat, vineri, la o întâlnire cu şefii Partidului Social Democrat, la Neptun, premierul Mihai Tudose a făcut câteva anunţuri extrem de importante pentru viitorul pe termen mediu şi lung.

În primul rând, Tudose a anunţat o lovitură de graţie pentru companiile care mizau pe banii viraţi la pensiile private din Pilonul II.

Tudose vrea să reducă contribuţia la acest pilon pentru a creşte suma care merge către Pilonul I, cel administrat de stat. Neoficial, o asemenea măsură are ca obiectiv acoperirea unei găuri deja existente de peste 8 miliarde de lei.

Însă premierul Mihai Tudose dă asigurări că nu se pune problema de aşa ceva şi că, de fapt, “luăm din banii pentru Pilonul II pentru că randamentul la Pilonul I este mai mare. Statul administrează mai bine aceşti bani”.

Pe de altă parte, Tudose a anunţat că se ia în calcul supraaccizarea carburanţilor, dar, culmea, vrea să renunţe la una dintre accizele aplicate produselor considerate periculoase pe motiv că acestea ar fi deja mult prea accizate.

Nu în ultimul rând, Tudose vrea şi o majorare a redevenţei, dar o asemenea măsură ar urma să fie luată “în funcţie de comportamentul celor din piaţă”.

11 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv