Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Președintele Bulgariei, încântat de prestația Codruței Kovesi

Prezent pentru câteva zile în România, unde participă la diferite evenimente, inclusiv la o întâlnire oficială cu Klaus Iohannis, Rumen Radev, președintele Bulgariei, s-a declarat încântat de prestația Laurei Codruța Kovesi ca șefă a Direcției Naționale Anticorupție.

Printre altele, Radev a precizat că “modelul românesc de luptă împotriva corupției s-a dovedit a fi unul eficient. Cel mai important este că modelul românesc este unul reușit, iar șefa DNA a reușit să unească într-un singur organism cu atribuții clare în ce privește corupția la nivel înalt și acest organism reunește specialiști și procurori și anchetatori, specialiști în domeniul IT, contabili, specialiști în domeniul bancar, astfel încât într-adevăr să se depisteze toate schemele de corupție”.

Totuși, Radev a recunoscut că “Bulgaria nu poate copia acest sistem, dar poate prelua principii pentru a reduce nivelul corupției”.

Vă reamintim că în luna martie a acestui an Laura Codruța Kovesi a participat la o conferință specifică în Bulgaria, la invitația Curții Supreme de Casație din țara vecină, iar bulgarii au aplaudat-o la scenă deschisă, după ce șefa DNA a prezentat progresele acestei instituții în combaterea corupției.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv