Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Pretenții din partea sateliților PSD. Țuțuianu: Pro România trebuie să aibă candidat propriu la prezidențiale

Senatorul Adrian Ţuţuianu, care a intrat în Pro România după ce a fost dat afară din PSD de Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că formațiunea politică condus de Victor Ponta și formată din migranți de la PSD trebuie să aibă propirul candidat la prezidențialele din toamnă.
 
 
Anunțul său vine la o zi după ce Comitetul Executiv Național (CEX) al PSD a votat susținerea unui candidat propriu la aceste alegeri. Viorica Dăncilă ar fi, cel mai probabil, candidatul.
 
Pro România ar fi vrut o alianță cu PSD și ALDE, iar candidatul lor comun să fie liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Cel puțin așa a declarat Victor Ponta. Însă PSD nu este de acord, mai ales după ce ALDE a obținut doar 4% la alegerile europarlamentare, astfel că nu a reușit să intre în Parlamentul European.
 
“Ideea unei alianţe Pro România-PSD-ALDE a fost lansată de Victor Ponta, care a spus că, pentru sănătatea vieţii politice din România, o asemenea alianţă ar putea să ducă un candidat în turul doi. Uitaţi-vă cât de gravă e situaţia social-democraţiei româneşti. Nu îşi pune problema să câştige prezidenţialele, ci să ducă un candidat în turul doi. Aici au dus Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Codrin Ştefănescu PSD. Ce s-a întâmplat, însă, ieri (luni n.r.), ne arată că o asemenea alianţă nu este posibilă”, a precizat Ţuţuianu. 
 
El a adăugat că şi Pro România va trebui să desemneze candidat propriu: “PSD a decis că merge cu un candidat propriu şi apoi vorbeşte cu Pro România sau cu ALDE, cei de la ALDE au spus că soluţia este Călin Popescu Tăriceanu. Ca urmare, ceea ce trebuie să facă Pro România este să stea pe propriile picioare, să desemnăm un candidat propriu într-un termen cât mai scurt. Noi ne propusesem luna septembrie, dar evoluţiile sunt foarte rapide şi probabil va trebui să decidem ceva mai devreme şi să ne propunem să facem un scor care să ne revalideze în ochii electoratului român”.
 
Sorin Câmpeanu este prima opţiune a Pro România. A doua ar fi Gabriela Firea, care însă nu poate candida decât independent, deoarece legea nu îi permite unui primar să intre într-un alt partid, în timpul mandatului.
 
“Cine va fi candidatul nostru? Prima opţiune discutată în partid a fost Sorin Cîmpeanu, a fost avansată şi opţiunea Corina Creţu, iar eu în nume personal, ieri (luni n.r.), deci nu am avut o consultare cu partidul, am spus că susţinerea doamnei Firea candidat independent, pentru că statutul de primar nu-i permite să fie membru al Pro România, ar putea fi o soluţie care să ne ducă în turul doi”, a spus Ţuţuianu.
 
Tăriceanu este plecat în concediu și a anunțat că timp de o săptămână nu va da nicio declarație pe subiectul prezidențialelor. Însă el declarat deja că membrii ALDE i-au cerut să candideze, forțând, practic, mâna PSD.
 
Surse politice spun că ALDE ar ieși de la guvernare, în toamnă, însă este greu de crezut că partidul lui tăriceanu mai poate capta voturi de la electorat, după ce a eșuat la europarlamentare.
 
111 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv