Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Toader anunță modificarea abia peste 10 zile, prin OUG, a recursului compensatoriu /  ACTUALITATE: Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 26 

Breaking News:
 

Prima problemă cu adevărat serioasă a Vioricăi Dăncilă. Funcționarii publici dau în judecată Guvernul

Instalată nu de mult în fruntea Guvernului, Viorică Dăncilă este pusă în acest moment într-o situație complicată.

Premierul se confruntă cu o primă problemă cu adevărat serioasă, în condițiile în care funcționarii publici au anunțat că dau în judecată Guvernul.

Motivul este cât se poate de simplu, peste 30.000 dintre funcționarii publici fiind afectați din punct de vedere financiar de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.

“Dăm în judecată Guvernul pe cele trei acte normative, respectiv Legea salarizării, Ordonanţa 79, cea care modifică contribuţiile şi le transferă de la angajator la angajat şi Ordonanţa 90, care spune că la creşterea salarială din 2018 s-a avut în vedere transferul sumelor aferente suportării contribuţiilor. Din păcate, nu la toată lumea s-a dat o creştere de 25%. Alţii au beneficiat de o creştere parţială, alţii deloc, sau din contră, au suportat o scădere salarială, din cauza faptului că erau deasupra grilei”, a declarat Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).

Oprescu spune că unu din doi funcționari a pierdut bani de la intrarea în vigoare a Ordonanțelor respectiv și anunță că și-a pierdut încrederea în Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, din cauza discriminărilor salariale promovate.