Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

PSD nu desființează Secția specială. Referendumul, înainte de prezidențiale

După încălzirea terenului de “trompetele” Gârbovan și Alistar din CSM – “Iohannis intră cu bocancii în Justiție!” – Viorica, Dăncilă se ascunde în spatele unui comunicat lansat de PSD: “Magistraţii înşişi critică Raportul şi reclamă erori majore în aprecieri, iar unele concluzii ale GRECO sunt contrare dispoziţiilor Curţii Constituţionale. Consiliul Superior al Magistraturii pare a se opune mai multor obiecţii ridicate de experţii GRECO”.

PSD respinge solicitarea președintelui Klaus Iohannis de a inițiere, de către Guvernul Dăncilă, a unui proiect de lege în pentru transpunerea recomandărilor GRECO – între care și desființarea Secției speciale.

Totodată, pesediștii îi transmit președintelui că referendumul va fi organizat mai devreme de alegerile prezidențiale, deoarece termenul propus de el este „mult prea lung”. 

„Raportul GRECO conţine concluzii şi recomandări care au generat şi generează în continuare dispute aprinse în interiorul sistemului judiciar din România. Magistraţii înşişi critică Raportul şi reclamă erori majore în aprecieri, iar unele concluzii ale GRECO sunt contrare dispoziţiilor Curţii Constituţionale. Consiliul Superior al Magistraturii pare a se opune mai multor obiecţii ridicate de experţii GRECO. În aceste condiţii, oamenii politici trebuie să se abţină de la orice demers până când magistraţii şi experţii nu se vor pune de acord.”, se arată într-un comunicat al PSD. 

Social-democrații susțin că sunt „14 state europene, printre care Franţa, Germania, Olanda, care încă nu au aplicat recomandările GRECO, ceea ce înseamnă că România nu este nici pe departe un caz singular, cum sugerează preşedintele”.

PSD îi transmite, totodată, șefului statului că referendumul pentru revizuirea Constituției în sensul celor decise de români pe 26 mai ar trebui să fie organizat înainte de prezidențiale. 

„Termenul propus de preşedinte este mult prea lung, având în vedere că poporul român s-a exprimat fără echivoc în privinţa celor două întrebări de la referendum. Aşadar, revizuirea Constituţiei trebuie să aibă loc mult mai devreme decât alegerile prezidenţiale, urmând ca data referendumului de revizuire să fie stabilită imediat după deschiderea noii sesiuni parlamentare”, se arată în comunicat. 

Iohannis vrea proiect de lege în urma raportului GRECO: Guvernul să corecteze și această anomalie, Secția specială
213 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv