Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale a lui Tăriceanu, pentru luare de mită în dosarul Microsoft, este tărăgănată de peste 5 luni

Ridicarea imunității lui Tăriceanu, amânată din nou din lipsa cvorumului la Comisia juridică

Ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu a fost amânată din nou, marți, din lipsa cvorumului la Comisia juridică a Senatului, astfel că este greu de crezut intrarea la vot în plen a cererii DNA va fi posibilă înainte de alegerile europarlamentare.

Deputații și senatorii au intrat deja în campania electorală, deși aceasta începe oficial abia pe 27 aprilie. Însă scrutinul este un pretext pentru lipsa cvorumului la Comisia juridică, astfel că raportul pe solicitarea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a lui Tăriceanu, pentru luare de mită în dosarul Microsoft, este tărăgănat de peste 5 luni.

Preşedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc (PSD), susține că este posibil ca miercuri să fie cvorum, dar nu pare prea sigur.

„S-a întâmplat azi ceea ce s-a întâmplat şi ieri, când trebuia să votăm moţiunea împotriva ministrului Justiţiei, adică foarte mulţi colegi nu sunt în ţară sau sunt angrenaţi în alte activităţi. Nu e niciun fel de explicaţie sofisticată, lucrurile sunt foarte simple. Sunt multe activităţi în acelaşi timp în această perioadă”, a declarat Cazanciuc.

„Această decizie a fost amânată ca urmare a solicitării unor colegi de a studia acest dosar care are multe mii de file, nu e nimic neobişnuit în acest lucru. După cum ştiţi, Senatul este titularul acţiunii penale, nu se pune problema de a ne grăbi sau a încetini procesul. El va fi gata când toţi colegii vor fi studiat deja dosarul, când Comisia juridică se va întruni pentru a dezbate pe marginea acestui dosar. Nu avem un termen stabilit de lege în care să propunem plenului Senatului o anumită solicitare. De altfel, discutăm de fapte care s-au întâmplat în urmă cu 10 – 12 ani. Nu cred că discuţia legată de o lună de zile – două luni îşi are rostul în contextul în care noi avem o cerere de a decide dacă solicităm sau nu urmărirea penală pentru fapte de acum mai mult de 10 ani de zile”, a adăugat Cazanciuc.

 

651 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv