Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Coaliția a amânat din nou anunțarea candidatului comun la fotoliul de primar al Capitalei / Acesta este medicul Cătălin Cîrstoiu, potrivit unor surse politice / Tatăl lui Cârstoiu a fost prefect FSN de Argeș în 1990 și deputat PD în două mandate (1996-2004), apoi din nou prefect și subprefect /

Breaking News:

Senatul lui Tăriceanu a aprobat OUG care îi permite lui Firea să preia ELCEN-ul la PMB. Băsescu arată spre DNA

Băsescu: “Ajunge la procurori transferul dacă se face, să ştiţi, dar până una-alta este ambiţia dnei primar general (Gabriela Firea – n.red.) de a prelua ELCEN-ul”!

UPDATE 18 octombrie 2017: Camera Deputaților – for decizional, a adoptat OUG 61.

Senatul a adoptat marţi, în calitate de primă Cameră sesizată, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 61/2017, care permite preluarea ELCEN de Primăria Capitalei – “pohta” edilului Gabriela Firea pusă în practică pe repede înainte de premierul Mihai Tudose în vacanța parlamentară, cu convocarea Legislativului în sesiune extraordinară de către Liviu Dragnea, care a… lipsit!

Legea de aprobare a OUG 61 a fost adoptată cu 81 de voturi ”pentru”, 16 voturi ”împotrivă” și o abţinere.

Ca să nu bată la ochi, OUG 61/2017 prevede, pe ascuns, preluarea ELCEN de către Primăria Capitalei, dar poartă următoarea denumire: “de aprobare a unor măsuri privind mandatarea Ministerului Energiei pentru transferul unor pachete de acţiuni deţinute de către statul român la societăţile producătoare de agent termic la unităţile administraţiei publice locale în vederea înfiinţării şi organizării serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat”.

Printre cei care s-au opus a fost senatorul PMP Traian Băsescu, fost primar general al Capitalei, care a susţinut că Municipalitatea nu va putea administra ”acest colos energetic”.

Citiți ca să vedeți care e ținta…

Binomul FIREA-TUDOSE și “Imobiliara ELCEN”! Adică 120,56 ha = 3,61 miliarde euro!

Băsescu: Este ambâţul doamnei primar general

”Hai să discutăm despre ELCEN, că despre asta e vorba, nu despre operatori de energie… Este ambâţul doamnei primar general… Ajunge la procurori transferul dacă se face, să ştiţi, dar până una-alta este ambiţia dnei primar general (Gabriela Firea – n.red.) de a prelua ELCEN-ul”, a spus senatorul PMP Traian Băsescu, la tribuna Senatului, înainte de votul în plen.

El a precizat că puterea instalată a celor patru termocentrale ale ELCEN este de 1286 de MW, fiind cel mai mare producător de energie din sistemul energetic.

”Doamna primar general – iar PSD este suficient de inconştient încât îi face hatârul – vrea să preia sub controlul Primăriei Capitalei acest gigant energetic. Nu-şi dă seama că nu poate administra cu personalul primăriei un asemenea colos energetic. Mă îndoiesc, în calitate de fost primar general care ştie care e potenţialul administrativ, dar personalul din Primăria Capitalei nu e în stare să limpezească traficul din Capitală. Credeţi că vor putea să gestioneze în tandem patru termocentrale? Propunerea mea, ca om care a fost şi primar general şi ştie de unde provin pierderile, nicidecum din relaţia ELCEN-RADET, ci din pierderile pe care le are RADET în sistemul de distribuţie, eu vă sugerez să dăm un vot responsabil de respingere”, le-a spus Băsescu senatorilor.

Șerban Nicolae a sărit în ajutorul lui  Firea

Însă Şerban Nicolae, senator PSD, a sărit în ajutorul Gabrielei Firea, spunând că altă cale nu există, că ar fi votat ”cu încredere” o altă soluţie care să rezolve problema.

”Menţinerea actualei stări de lucru, menţinerea ELCEN şi RADET în formatul în care au acumulat datorii, nu face să rezolve nimic, ba va adânci această situaţie de criză şi va pune în fiecare iarnă problema încâlzirii centrale în Bucureşti”, a argumentat Nicolae.

PNL a votat cot la cot cu PSD, USR și PMP s-au opus
Liberalii au anunțat că votează proiectul de lege, însă senatorii USR au votat împotrivă, la fel ca PMP-iștii lui Băsescu. 

Senatul e prima cameră sesizată în cazul acestui act normativ, astfel că votul decisiv va fi dat de Camera Deputaților.

9 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv