Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Șoc! Legea pensiilor a fost respinsă de Senat, unde PSD are singur majoritate

​La doar o zi după ce a picat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, dovedind că PSD-ALDE au în continuare majoritate parlamentară, Legea pensiilor, revenită la vot după ce judecătorii CCR au declarat neconstituționale unele articole, a fost respinsă, miercuri, la două voturi diferență.

Ministrului Muncii, Marius Budăi, i s-a reproșat lipsa de mobilizare a PSD la vot, partid care deține singur majoritatea în Senat.

„Vom Avea majoritate la Cameră”, a spus el, încolțit de  jurnaliști cu întrebări.

Senatul este prima caleră sesizată, urmând ca legea să primească votul final în Camera Deputaților.

“Nu îi va afecta pe pensionari sub nicio formă, dar ne va afecta cu siguranță nouă munca, la cele de pensii”, a adăugat Budăi.

Întrebat dacă vor exista bani la buget pentru pensii, el a răspuns: “Vom face în așa fel încât să fie bani”.

CCR a declarat neconstituționale unele articole din noua Lege a pensiilor, unul dintre motive fiind faptul că actul normativ nu are baza pentru marea recalculare a pensiilor.

Legea este prevăzută a intra în vigoare abia peste doi ani, începând din 2021, deoarece Ministerul Muncii are nevoie de timp pentru a cumpăra un soft și a-l instala la Casele de Pensii, dar și pentru a angaja oameni care să recalculeze pensiile.

Viorica Dăncilă a fost întrebată, miercuri dimineață, dacă legea pensiilor se poate aplica din 2021 sau este nevoie de modificarea calendarului pentru intrarea ei în vigoare, premierul precizând: “De ce nu? Vedem, reluăm totul, ne uităm cu foarte multă atenţie, astfel încât să luăm cele mai bune decizii”. Ea a anunțat să miercuri se va întâlni cu reprezentanții pensionarilor pentru a discuta despre Legea pensiilor, dar discuțiile vor fi politice. “Mă întâlnesc astăzi cu pensionarii pentru a discuta din punct de vedere politic. Am chemat și ministrul Muncii. Vom discuta și despre aspecte guvernamentale, dar întâlnirea de astăzi este o întâlnire politică

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv