Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
PNL, PSD și Alianța 2020 PLUS USR sunt primii 3 câștigători la scrutinului din 26 mai, potrivit ultimului barometru comandat de Europa FM

Sondaj IMAS: PNL devansează PSD, pentru a doua lună consecutiv, la alegerile europarlamentare

PNL devansează PSD, pentru a doua lună consecutiv, la alegerile europarlamentare  din 26 mai, având patru procente peste PSD, potrivit unui baromentru IMAS, realizat la comanda Europa FM

Astfel, dacă scrutinul ar avea loc duminica viitoare, liberalii ar obține cele mai multe voturi, adunând mai mult de un sfert din opţiunile electoratului care anunţă că se prezintă la vot. 

Concret, PNL ar obține 25,6% dintre voturi, fiind urmat de PSD cu 21,7%.

Pe locul al treilea, cu 16,4% – în scădere cu mai mult de un procent faţă de luna martie -, se clasează Alianţa 2020, formată din USR, partid condus de Dan Barna, şi PLUS, formaţiunea lui Dacian Cioloş. 

Cresc însă, în preferinţele alegătorilor ProRomânia – formaţiunea condusă de Victor Ponta: 11,7%, UDMR și PMP: 5,6%.

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, mai pierde jumătate de procent faţă de luna trecută şi ajunge la 12,2%

Iohannis, de două ori mai multe procente față de Tăriceanu la prezidențiale 

În ce priveşte alegerile prezidenţiale, dacă acestea ar avea loc duminica viitoare, actualul şef al statului, Klaus Iohannis, s-ar afla pe primul loc, cu 42,7%, de mai mult de două ori şi ceva față de următorul candidat: Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, care are doar 18,3%

Pe locul 3 s-ar situa Victor Ponta, de la Pro România, cu 14,5 procente.

Dacian Cioloş (10%) s-ar clasa abia pe locul 4, iar Liviu Dragnea (8,7) – pe locul 5.

Îi urmează Dan Barna (2,5), Eugen Tomac (2,2) şi Kelemen Hunor (1,2) – deși este greu de crezut că vor candida. 

Precizăm că, până în prezent, singurul care şi-a exprimat intenţia de a candida la prezidenţiale este actualul şef al statului. 

Dacă ar trebuie să aleagă însă doar dintre reprezentanti ai actualei puteri și dintre cei ai partidelor asa-zis de stânga, Călin Popescu Tăriceanu ar strânge cele mai multe voturi: 35,7%.

El este urmat de Gabriela Firea, primarul Bucurestiului, cu 20,3%. Abia pe locul 3 se clasează Liviu Dragnea, cu doar 16,9%, Pe locul 4 vine Victor Ponta, cu 15,7%, iar pe locul 5, comisarul european Corina Crețu, cu 5,8%.

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, a fost facut în periada 12 – 25 aprilie, prin telefon. Au răspuns 1.010 persoane cu vârsta de peste 18 ani. Eroarea sondajului este de +/- 3.1%.

48 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv