Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Stolojan se abține de la votul pe rezoluția PE privind statul de drept din România

Europarlamentarul PNL Theodor Stolojan a anunțat, marți, că se abține de la votul pe rezoluția Parlamentului European în privința statului de drept din România, el motivând că toți membrii grupului PPE, din care face parte și el, sunt deranjaţi de percepţia că acest document priveşte România, nu Guvernul PSD-ALDE.
 

“Acest proiect de rezoluţie atrage atenţia guvernării actuale, guvernării PSD-ALDE. Din păcate, însă, în opinia publică, nu cea din România, ci din celelalte state membre, această rezoluţie priveşte ce se întâmplă în România. Ne deranjează acest lucru, în special pe noi, europarlamentarii din grupul politic al PPE, ne deranjează această percepţie. În rest, ceea ce scrie în rezoluţie este ceea ce în România de doi ani de zile se află în dezbatere ca probleme, atacul la adresa statului de drept”, a declarat Stolojan, la RFI. 

Întrebat dacă va vota rezoluţia PE, deputatul european a răspuns că el se ba abține la vot: 

“Încă discutăm acest lucru în cadrul delegaţiei noastre, vorbesc al europarlamentarilor din grupul PPE. Dacă mă întrebaţi pe mine, personal, intenţia mea cel puţin până la ora votului este de a mă abţine, pe următoarele argumentele: ceea ce se exprimă în rezoluţie este o realitate, noi nu putem contesta atacul la adresa statului de drept în România de către guvernarea Dragnea-Tăriceanu; doi: e foarte greu să susţii o rezoluţie la care percepţia nu în România, ci în afara României este că e o rezoluţie vizavi de România şi nu faţă de acţiunile guvernării actuale, ceea ce pe fond este această rezoluţie, dar percepţia sigur este alta. De aceea, cel puţin intenţia mea este de abţinere”, a spus Stolojan.

Parlamentul European votează marți, în plenul de la Strasbourg, Rezoluția privind statul de drept din România, care conține 13 recomandări și semnalează îngrijorările privind modificarea legilor justiției și a codurilor penale din România, ce “pot submina structural independența justiției și capacitatea de luptă împotriva corupției”.

Tot marți, Comisia Europeană va face public raportul în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). Potrivit G4Media, documentul arată că România a îndeplinit doar două din cele 12 recomandări și va adăuga alte recomandări privind legile justiției și codurile penale.

97 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv