Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Tăriceanu, atac la şefa DNA: “A început să se creadă atotputernică şi să dea sfaturi de politică externă”

Extrem de nemulţumit de avântul pe care şi l-a luat Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a ieşit la atac.

tariceanu mirat

Tăriceanu susţine, printre altele, că este inoportună declaraţia şefei DNA conform cărora în cazul României ar trebui menţinut Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

“Doamna Kovesi intră într-un teren în care nu are ce să caute, pentru că păstrarea sau anularea MCV ţine de politică externă, iar responsabili de acest lucru sunt preşedintele şi Guvernul, iar cele două instituţii s-au pronunţat în favoarea încetării utilizării acestui mecanism cât mai rapid. Aceste atitudini dovedesc că doamna Kovesi se crede autoputernică în România şi a început să dea sfaturi şi păreri de politică externă instituţiilor abilitate prin lege şi Constituţie, neţinând cont sau încălcând principiul separaţiei puterilor în stat. România nu poate să aibă decât o politică externă, decisă de preşedinte şi Guvern, şi este evident că doamna Kovesi ar trebui să facă următorul lucru, să iasă într-o declaraţie publică, să spună că a greşit, sau Preşedinţia şi Guvernul să o pună la punct pe acest subiect”, a fost anunţul transmis de Călin Popescu Tăriceanu.

Oarecum surprinzător, liderul ALDE nu este singurul care o atacă pe Laura Codruţa Kovesi din cauza afirmaţiei amintite. Şi premierul Dacian Cioloş a scris pe un celebru site de socializare că “o înţeleg pe doamna Kovesi, dar cred că societatea românească a demonstrat că îşi poate susţine drepturile şi aşteptările, inclusiv susţinând activitatea DNA. Trebuie să învăţăm să trăim responsabil şi fără proptele externe, să începem să avem încredere în noi înşine”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv