Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Tăriceanu, croit pe Lazăr: Cei care au semnat protocoale nu mai au credibilitate să ocupe funcții publice

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, judecat într-un dosar de corupție în care a fost achitat la prima instanță în luna mai, însă Completul de 3 judecători al ÎCCJ nu a redactat nici până astăzi motivarea sentinței, deși legea prevede un termen de 30 de zile ! – îi dă o mână de ajutor ministrului Justiției pus de el, Tudorel Toader, să ceară revocarea procurorului general Augustin Lazăr – decizie pe care probabil o va anunța miercuri la ora 18.00.

“Cei care au semnat protocoale nu mai au credibilitate să ocupe funcții publice”, a declarat tăriceanu miercuri la ora 16.00, când a ieșit de la consultările cu președintele Klaus Iohannis pe tema Justiției.

“Președintele a afirmat că încearcă o mediere între partide, astfel ca problemele justiției să își găsească o rezolvare. Cred că e util ca între partide să aibă loc o discuție. 

Discutiile trebuie sa pornească de la câteva premise prezentate președintelui: sa cadem de acord asupra unei definitii a statului de drept. Statul de drept se bazeaza pe un set de norme, legi si institutii care asigură libertățile individuale. De aici plecăm mai departe. Nu funcția represivă, ci modul în care apărăm cetățenii de abuzuri. Vrem o Comisie de adevăr și reconciliere care să aducă la lumină aspecte despre abuzurile din ultimii ani”, a adăugat el.

“Vrem să discutăm despre protocoale” și “vrem să avem un ministru independent politic la Ministerul Justiției, un tehnocrat”, a mai spus Tăriceanu, deși Tudorel Toader se dă tehnocrat.

Despre informațiile livrate politic în spațiul public că acesta va fi remaniat, Tăriceanu a spus: “Ieri am făcut declarații, acum 10 zile, chiar nu cred că are rost să reluam problema”.

El nu a făcut referire la Dragnea, care a semnat și el protocoale pe vremea când a fost ministru al Dezvoltării. Nici depre protocoalele de la Ministerul Justiției nu a vorbit, dar cel mai probabil că au fost încheiate cu SRI de miniștrii PSD-iști Robert Cazanciuc sau Titus Corlățean, din moment de Tudorel Toader – care nu le-a desecretizat! – nu a divulgat până acum numele semnatarilor.

“Vrem acceptarea unei colaborări oneste și corecte cu Comisia Europeană și Comisia de la Veneția”, a coninuat el lista doleanțelor prezentate lui Iohannis.

Întrebat despre diferența de opinie față de Liviu Dragnea, liderul aLDE a replicat: “Nu discutăm aici despre problemele alianței de guvernare”.

Tăriceanu a mai spus că “OUG 92 nu a rezolvat punct cu punct din recomandările Comisiei de la Veneția”, dar a asigurat că “odată ajunsă în Parlament, nu văd de ce nu am putea să rezolvăm în Parlament”.

“Președintele ne-a spus că nu vrea să fie un factor activ în această chestiune. Câtă vreme rolul principal revine Parlamentului, nici eu nu știu cum ar putea președintele să intervină. Cred că e un moment bun ca la Parlament să realizăm un consens”, a părut el conciliant.

Întrebat despre principiile PSD, Tăriceanu a răspuns: “V-am spus punctul nostru de vedere, cred că faceți o mică confuzie legată de rolul nostru și modul în care ne raportăm unii la ceilalți”.

318 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv