Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Tăriceanu, despre Dosarul Belina: DNA încearcă o lovitură de stat

Judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că DNA încearcă o „lovitură de stat” prin punerea sub acuzare a doi membri ai Guvernului în „Dosarul Belina” – pe Sevil Shhaideh și Rovana Plumb.

„Ca o instituţie a statului să se ocupe de soarta unei bălţi de pescuit de pe malul Dunării…este evident că nu asta se urmăreşte, ci cu totul altceva. Lucrurile au intrat pe un parcus pe repede înainte din momentul în care au început să transpire anumite informaţii legate de controlul pe care Inspecţia Judiciară îl face la DNA. (…) Asistăm la o încercare disperată de decapitare a Inspecţiei Judiciare, în aşa fel încât să nu poată fi în măsură să prezinte Raportul. Din acel moment începe derularea evenimentelor”, consideră el.

„Şi eu şi domnul Dragnea am primit informaţii că se încearcă cu disperare deschiderea unor dosare de urmărire penală împotriva noastră sau împotriva unor membri ai Guvernului şi aceste lucruri s-au materializat prin ceea ce s-a întâmplat în această săptămână. Acţiunea e menită să realizeze câteva scopuri: să distragă atenţia publică de pe DNA, care e măcinată de scandaluri interne (…) şi doi, care e cel mai important, se încearcă o lovitură de stat şi nu cumva să credeţi că spun lucrurile cu uşurinţă, se încearcă dărmarea acestui Guvern, destrămarea coaliţiei, a PSD şi aceste lucruri sunt evidente pentru că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliţie politică în România”, a declarat Tăriceanu, duminică seară, la Antena 3.

Vicepremierului Sevil Shhaideh a fost pusă vineri sub urmărire penală de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care DNA cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

 
 

Advertisement

Procurorii cer urmărirea penală pentru Rovana Plumb în legătură cu săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcţiei ministeriale.

33 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv