Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Tăriceanu refuză să demisioneze și le trimite o scrisoare alegătorilor în care atacă DNA

Urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, n-are de gând să demisioneze dar este conștient de efectul devastator al dosarului său pentru ALDE în alegerile locale. 

tariceanu dna 3

Tăriceanu a cumpănit bine și a decis să le transmită o scrisoare deschisă alegătorilor în care nu le explică de ce nu părăsește funcția, ci atacă în continuare Direcția Națională Anticorupție.

El are dificiultăți și pentru faptul că PSD va încerca pe cât posibil să se delimiteze de ALDE în alegerile din 5 iunie, “uitând” că în fruntea partidului are un penal condamnat definitiv: Liviu Dragnea.

”Mulţi dintre voi nu veţi vota, pentru că v-aţi pierdut complet încrederea în politicieni şi în instituţii. Atitudinea voastră este încurajată, dacă nu chiar stârnită, de DNA şi de SRI, două agenţii ale statului despre care ar trebui să auzim rar, dar care şi-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor şi de a eroda încrederea în partidele politice. DNA, cu ajutorul denunţului, ce nu a mai fost practicat la această scară din anii 1950, a reuşit să se substituie în bună măsură alegătorilor şi să decidă, prin abuzul puterii ce-i este conferită de lege, cine poate să stea în faţa cetăţenilor pentru a le cere încrederea şi cine trebuie privat de exerciţiul acestui drept constituţional. Mă întreb astăzi, încă o dată, cine anume stabileşte politica DNA şi SRI, cine decide, în interiorul acestor instituţii, care va fi următoarea victimă? Aceste agenţii au devenit o supra-putere, situându-se deasupra celor trei puteri constituţionale ale statului. O supra-putere ocultă şi iraţională ce trezeşte, în mintea generaţiilor mature, amintirea rolului pe care-l juca cândva partidul comunist şi braţul său înarmat, securitatea”, le scrie Tăriceanu alegătorilor.

El le cere să voteze la locale ”în amintirea erei în care votam formal pentru ca eram forţaţi” şi susţine că nu are nicio rezervă faţă de procurorii care, înarmaţi cu probe temeinice, luptă împotriva fenomenului corupţiei.

”Acum, după mult amar de vreme, mi-a venit şi mie rândul. Aşteptăm cu nerăbdare momentul. Sunt convins că DNA şi-a făcut temele cu temeinicie. De ce? Pentru că, în ciuda faptului că legea îmi interzice să intru în detalii, pot să vă spun doar că sunt acuzat într-un dosar cu presupuse fapte din 2008. Asta e ceea ce numesc eu cercetare amănunţită. Bineînţeles că, momentul ales pentru acuzarea mea nu are nimic de a face cu alegerile din 5 iunie 2016. E o pură coincidenţă! Nu după 8 zile, nu după 8 săptămâni, nici după 8 luni, ci abia după 8 ani, conducerea DNA a hotărât într-un final să mă acuze. Evident că, în acest moment îmi pierd timpul cu avocaţi, procurori şi dosare, în loc să fiu prin ţară convingând electoratul să voteze şi să sprijine candidaţii ALDE”, se lamentează el.

Tăriceanu mai spune că se bazează pe sprijinul românilor în lupta sa ”împotriva abuzului de putere şi a politicienilor corupţi”.

”Permiteţi-mi să vă mărturisesc faptul că nici măcar membrii ALDE nu au fost feriţi de abuzuri de putere. Dar vă pot asigura că, dacă orice fel de acuzaţie va fi demonstrată, aceasta înseamnă sfârşitul carierei oricărei persoane în cauză. Niciun compromis sau înţelegere nu sunt acceptabile. Într-o democraţie încă fragilă precum cea din România, toţi oamenii cu convigeri democratice ar trebui să lupte pentru a restaura normalitatea în societate şi la nivelul instituţiilor statului. Ceea ce se întâmplă acum este inacceptabil şi, credeţi-mă, voi continua această luptă până la final”, conchide copreşedintele ALDE.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv