Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Țecu (PMP): 3 lovituri prin care se încearcă îngenuncherea românilor din Diaspora

Săptămâna această s-a încheiat perioadă de înscriere a candidaților pentru Diaspora la alegerile Parlamentare din 11 decembrie iar Daniel Țecu, liderul FADERE și candidatul PMP la Senat prezintă “3 lovituri prin care guvernanții, în ciuda declarațiilor de bune intenții, încearcă să îngenuncheze milioanele de români care trăiesc în afara țării”.

tecu daniel pmp

  1. “Niciun candidat independent nu s-a putut înscrie în cursa electorală. Poate cineva ar fi tentat să creadă că în diaspora nu există  candidați independenți capabili și care cunosc problemele românilor din afara țării… Total fals! Sunt foarte mulți cei care și-au dorit, numai că au fost anunțați cu doar cu 3 săptămâni înainte că trebuie să strângă nu 1.000 de semnături cât era prevăzut inițial, ci de aproape 7 ori mai mult, adică 6.900. Această cifră este aproape greu de atins și în București, iar în afară țării este imposibilă deoarece  comunitățile noastre sunt foarte răsfirate.
  1. Chiar dacă FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) a făcut nenumărate demersuri la Guvernul României și la Președintele României pentru a echilibra numărul parlamentarilor care reprezintă diaspora, numărul a rămas același și răspunsurile la solicitări nu au apărut. Peste tot în tară avem 1 deputat la 76.000 de locuitori iar in cazul minorităților, pentru  300.000 de persoane sunt prevăzute 18 posturi de parlamentari; milioanele de români din diaspora sunt reprezentați doar de 6 parlamentari.
  2. Dar batjocora pentru românii din diaspora nu se oprește aici. Chiar dacă pe listele permanente din diaspora sunt 600.000 de români cu domiciliul în străinătate și doar 10.000 cu rezidență în străinătate, români cu domiciliul în străinătate nu pot candida”.

“Este ca și cum s-ar face alegeri pentru primăria municipiului Iași iar legea le-ar interzice cetățenilor de acolo să aibă voie să candideze. Cum s-a ajuns aici? Printr-o totală lipsă de profesionalism și  coerență a decidenților noștri. Aprobarea unei legi electorale defectuase, lipsa de reacție și de implicare a Guvernului și Președinției în repararea acestor nedreptăți ne face să credem că asistăm la un plan bine pus la punct de a umili încă odată românii din diaspora, la fel că în noiembrie 2014”, declară, în comunicatul remis redacției, Daniel Țecu, candidatul PMP la Senat, pentru românii de pretutindeni.                                 .

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv