Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Ministrul Justiției s-a abonat la ședințele de partid ale dublului condamnat penal Dragnea

Toader merge și la CEx-ul de duminică al PSD: Toate întrunirile la care sunt chemat au și o dezlegare juridică

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a abonat la ședințele de partid ale PSD, unde oferă, în schimbul menținerii sale în funcție, soluții pentru salvarea de pușcărie a dublului condamnat penal Liviu Dragnea.
 
Vineri, Toader a anunțat că va participa și la reuniunea de duminică a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD.
 
 
“Toate întrunirile PSD la care este chemat au și “o dezlegare și o argumentare juridică”, a declarat Toader.

Întrebat dacă le ședința CEx de duminică se va discuta și despre Ordonanța privind amnistia și grațierea, ministrul a răspuns: “Nu știu”.

Nelipsit de la ultimele ședințe CEx, Tudorel Toader a scăpat de remaniere.

Duminică, la Parlament vor avea loc două ședințe ale conducerii PSD. Prima este cea a Consiliului Național, care va fi reînființat și ales președintele.

A doua este reuniunea Comitetul Executiv Național (CExN) – a liderilor de la centru și județeni, care la ultima ședință, luni, au votat în unanimitate modificarea prin Ordonanță de urgență a Codurilor penale.

Actul normativ va fi neconstituțional, deoarece o decizie a CCR din anul 2010 a stabilit că o lege nu poate fi adoptată prin OUG dacă se află în procedură parlamentară. Or, Codurile penale au fost deja adoptate prin lege, atacate la CCR, iar Curtea a decis că sunt parțial neconstituționale, acum aflându-se în Parlament la revizuire. Codul de procedură penală a trecut deja de Senat și se află la Camera Deputaților, unde însă a fost amânat de la vot, deoarece PSD și ALDE nu mai dețin majoritatea.
 
Tudorel Toader, susține că decizia CCR nu se pune în cazul Codurilor, “Guvernul nu va veni să înlocuiască cele două coduri cu alte coduri”, ci doar să adopte articolele declarate constituționale, dar și a transpunerii în legislație a unor directive europene.
este greu de crezut că “transpunerea” nu va însemna, de fapt, o grațiere mascată a dublului condamnat penal Dragnea.
187 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv