Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Traian Băsescu e ferm: “Dr. Ponta, Dragnea şi Gorghiu vor guverna şi în 2016, dar prin tehnocraţi”

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, susţine că şi-a pierdut orice urmă de încredere în aşa-zisul guvern de tehnocraţi, considerând că oamenii premierului Dacian Cioloş au făcut mult prea multe compromisuri faţă de politicieni pentru a obţine votul de învestitură din Parlament.

traian_basescu2

“Nu-mi doresc ca Guvernul Schimbării să fie doar o victimă a politicienilor, dar trebuie să remarc că nu a adus nimic nou ca viziune bugetară. Toate angajamentele imprudente şi populiste ale PSD+UNPR+ALDE şi PNL au fost acceptate de Dacian Cioloş ca preţ al susţinerii în Parlament. În fapt, Dr. Ponta, Dragnea şi Gorghiu vor guverna şi în 2016, dar nu direct, ci prin tehnocraţi”, este mesajul transmis de liderul Mişcării Populare.

În plus, Traian Băsescu anunţă că “renunţarea la politicile pro-ciclice, relansarea investiţiilor şi implicit dezvoltarea ţării, crearea de noi locuri de muncă, Programul de Convergenţă, Obiectivul pe Termen Mediu, reforme structurale, aderarea la moneda unică vor rămîne doar simple priorităţi enunţate, dar din nou amînate inclusiv de “tehnocraţi”.

În aceste condiţii, fostul preşedinte al României se întreabă “la ce bun un guvern de tehnocraţi, dacă este doar un instrument de a pune în aplicare un program stabilit de politicieni fără a putea guverna pe baza priorităţilor reale ale ţării”.

Nu în ultimul rând, Traian Băsescu susţine că este foarte posibil să se fi apelat la varianta cu guvern tehnocrat “doar pentru a avea cui pune în spate dezastrul dezechilibrelor macroeconomice şi a creşterii rapide a datoriei publice ce se prefigurează pentru anul 2017 sau pentru justificarea eşecurilor integrării într-o Uniune Europeană ce va intra într-un proces rapid de reaşezare a propriilor valori”.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv