Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Traian Băsescu se vrea premier şi anunţă “măsurile economice ideale pentru anul viitor”

Deşi este puţin probabil ca moţiunea de cenzură depusă împotriva guvernului Tudose să treacă, Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a anunţat deja că ar fi un premier excelent pentru România anului 2018.

Băsescu a şi venit cu o serie de măsuri pe care mizează pentru anul viitor şi care ar avea ca scop salvarea ţării noastre de la dezastru.

Pentru că fostul preşedinte al României consideră că, în acest moment, “trenurile economiei noastre merg în direcţii diferite şi vom ajunge ca la un moment dat să nu mai putem acoperi prăpastia dintre ele”.

Băsescu vrea, printre altele, “apariţia unei noi taxe de mediu, pentru că prin eliminarea ultimei taxe de mediu ţara s-a umplut de rable. Avem nevoie de îngheţarea oricărei creşteri de cheltuieli şi trecerea la un program de reduceri a cheltuielilor bugetare.
Ar trebui îngheţate angajările în administraţia locală şi centrală, ar trebui suspendată aplicarea noii legi a salarizării, ar trebui desfiinţate pensiile speciale, ar trebui suspendată plata tichetelor de vacanţă, ar trebui suspendată creşterea salariului minim de la 1 ianuarie 2018, ar trebui suspendată reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%, ar trebui interzisă angajarea pensionarilor în aceleaşi instituţii din care s-au pensionat. Iată o economie care ar genera circa 10 miliarde de lei în bugetul de stat. Până în martie, când se redeschide sezonul de construcţii, ar trebui aprobate contractele pentru autostrăzi. Ar trebui finalizate şi atribuite contractele de achiziţii publice pentru reabilitarea căilor ferate. Cu banii economisiţi vor trebui executate lucrări de finalizare a viaductelor şi podurilor lăsate de izbelişte prin contractul Bechtel. Şi pentru că domnul Daea (n.r. – Petre Daea, ministrul Agriculturii) tot plimbă oaia prin toată patria, i-aş sugera să finalizeze contractele pentru apă curentă şi canale în 150 de comune. Ar trebui să crească alocaţiile bugetare pentru sănătate şi educaţie, ar trebui deblocat procesul de obţinere a cetăţeniei române, ar trebui rezolvată urgent criza lemnului de foc. În pădurile din România sunt 1,4 milioane de metri cubi de arbori căzuţi din cauza intemperiilor care nu sunt scoase din pădure şi populaţia îngheaţă. Nu în ultimul rând, aş da prioritate modificării Codurilor, fie că vorbim de cele două penale sau cele comerciale, în baza hotărârilor CCR. De asemenea, prioritate aş da introducerii directivei UE care vizează respectarea drepturilor fundamentale în justiţie şi care are ca termen de implementare 1 aprilie 2018. Aş face modificarea legilor justiţiei prin procedură normală, nu printr-o comisie specială. De asemenea, nu putem vorbi de modificarea legilor justiţiei şi de scoaterea în afara CSM a Inspecţiei Judiciare fără să avem legea nouă a Inspecţiei Judiciare pe masă”.

Totuşi, dacă nu va ajunge premier, Traian Băsescu îl propune pentru funcţia respectivă pe europarlamentarul Siegfried Mureşan.

9 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv