Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Ședință de Guvern / Evaluarea Națională 2019: Absolvenții de gimnaziu susțin proba la matematică / 

Breaking News:
 
Fără precedent!

Tudorel a respins acreditarea jurnaliștilor pe care i-a amenințat. Băsescu: A luat-o razna. Revino-ţi omule!

Așa cum i-a amenințat recent într-o declarație de presă, pe motiv că insistă să îi pună întrebări deși nu este conferință de presă, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a respins solicitările de prelungire a acreditării pe anul 2019 a jurnaliștilor Ionela Arcanu, de la Realitatea Tv, și a lui Ovidiu Oanță – Pro TV.

Anunţul a fost făcut ineri, pe reţelele de socializare, de ambii jurnalişti.

Refuzul a fost motivat prin articolul 18, alineat 3 din legea 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, respectiv “(3) Autorităţile publice pot refuza acordarea acreditării sau pot retrage acreditarea unui ziarist numai pentru fapte care împiedică desfăşurarea normala a activităţii autorităţii publice şi care nu privesc opiniile exprimate în presă de respectivul ziarist, în condiţiile şi în limitele legii”.

Traian Băsescu a reacționat imediat pe Facebook:

“Tudorel a luat-o razna …Crezând că din postura de ministru poţi face orice, ce credeţi că a făcut Tudorel Toader? A refuzat să acrediteze la Ministerul Justiţiei ziarişti neconvenabili de la PRO TV- Ovidiu Oanţă şi Realitatea-Ionela Arcanu.

Trebuie să recunosc, zece ani cât am fost Preşedinte al României erau acreditaţi la preşedinţie mulţi ziarişti care mă ascultau zâmbitori în timpul declaraţiilor, mă provocau la momentul întrebărilor, după care mă făceau pulbere la posturile lor de televiziune, fie că erau de la Realitatea, Antene, România Tv sau din presa scrisă sau audio.

 Niciodată nu mi-a dat prin cap să le retrag acreditarea. Până la urmă eram mulţumit că mesajul meu era preluat după care era făcut pulbere prin comentariile jurnalistului care desigur „ştiau ei mult mai bine şi erau mult mai pricepuţi”.
 
Când a fost cazul m-am „războit” cu ei, dar recunosc nu mi-a dat prin cap să-i interzic. Tudorel a luat-o razna. Revino-ţi omule !”.
1 Shares