Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Patru șefi ai Jandarmeriei și un secretar de stat în MAI, suspecți în dosarul violențelor de la Mitingul Diasporei (surse) / POLITICĂ: Zi decisivă pentru viitorul politic al lui Dragnea / Jumătate dintre baronii PSD vor să-l mazilească

 

Breaking News:
 

Tudorel Toader e optimist: “Ridicăm MCV-ul în 2019”

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, participă vineri la Iaşi la conferinţa “Riscul pentru malpraxis în actul medical”.

Participarea la eveniment a presupus şi organizarea unei conferinţe de presă în timpul căreia ministrul Justiţiei a anunţat că este încrezător în şansele României de a scăpa, din 2019, de prevederile Mecanismului de Verificare şi Cooperare.

“Sunt convins că raportul va consemna o evoluţie în îndeplinirea celor 12 recomandări. Sunt convins că direcţia de acţiune, sub acest Consiliu de management strategic, este cea de îndeplinire a condiţionalităţilor, a recomandărilor. În timpul întrevederilor, au fost purtate discuţii punctuale care, pe alocuri, au comportat şi accente diferite. Aprecierea mea strict personală este aceea din partea comisiei a unei constatări spre îndeplinirea recomandărilor MCV-ului şi am rămas cu un optimism vizând concluzia finală. Sper ca în 2019, când România va deţine presedinţia Consiliului Uniunii Europene, MCV-ul va fi ridicat”, a fost mesajul ferm transmis de Tudorel Toader.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei se laudă că “eu am scris în luna aprilie preşedinţilor tuturor instanţelor din România, indiferent de rang— Judecătorie, Tribunal, Curte de Apel, Înaltă Curte să ne comunice hotărârile care presupun măsura confiscării speciale extinse. Am primit până în prezent, în câteva luni, de la 44 la sută dintre instanţe chiar copia hotărârilor, ca să ştim exact nu numai ce hotărâri s-au pronunţat, ci şi ce avem de executat, fie pe calea ANAF, fie pe calea ANABI. Făcând o comparaţie, anterior nu aveam o astfel de statistică a hotărârilor ce urmează a fi executate”.