Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

UDMR nu votează Legea pensiilor! PSD l-a fentat cu un amendament

UDMR refuză să voteze Legea pensiilor, acesta fiind motivul pentru care Florin Iordache, vicepreședindele acestui for, a amânat votul final.
 
 
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, după amânarea ședinței de plen: ”Legea pensiilor e o lege mai bună decât legea actuală, dar trebuie tratată mai serios problema persoanelor cu dizabilități. Noi am introdus un amendament și în Comisie s-a votat amendamentul nostru, iar după pauză l-au respins. Nu se poate. Aceste persoane trebuie să se regăsească în sistem, este cererea noastră. În acest moment se discută și se va discuta în continuare și eu sper că se va găsi o soluție. Amendamentul există și noi îl vom susține și când ajunge în plen. Mai mult nu pot să spun, până când nu se votează, să vedem ce se întâmplă cu acest amendament. Noi am avut vreo 6-7 amendamente, nu știu de ce au fost respinse, e o procedură ce nu trebuie să devină o cutumă, reluarea votului”, a declarat președintele UDMR la Camera Deputaților.
 
Iordache a invocat că Raportul Comisiei pentru Muncă nu a ajuns la Biroul Pemananet, astfel că dezbaterile și votul final vor avea loc săptămâna viitoare. 
 
Totodată, Opoziția a boicotat ședința de plen, și amenință că va proceda la fel și la votul pentru Bugetului de stat pe 2019.
 
De altfel, la votul final în plen trebuia să intre și Legea evaziunii fiscale, dar a fost amânată, după ce PSD nu a reușit să strângă voturie necesare. 
 
 
Liviu Dragnea a declarat luni că “majoritatea în plenul Parlamentului este în continuare fără problemă” iar “majoritatea la Camera Deputaților se va vedea la primul vot, ca să discutăm riguros”. 
 
Și iată că miercuri s-a dovedit că PSD și ALDE, cu 163 de deputați, nu mai dețin majoritatea la Camera Deputaților, unde este nevoie de 165 de voturi pentru adoptarea legilor
 
Astfel, fără sprijinul UDMR – cum s-a întâmplat în cazul Legilor Justiției – sau al Grupului Minorităților – cazul Codurilor penale -, coaliția condusă de Dragnea și Tăriceanu are proiectele blocate.
84 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv