Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

UPDATE! Cea mai urmărită ședință de Guvern: Dragnea neagă adoptarea OUG privind amnistia și grațierea, Tăriceanu spune că “Nu ar fi de neconceput”

Grațierea se aplică persoanelor deja condamnate, iar amnistia vizează iertarea faptelor din dosarele în curs.

Marți are loc cea mai urmărită ședință de Guvern, cu ordinea de zi ținută “la secret” și la ora 8.00, deși Ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea poate fi adoptată fără a figura pe listă.

UPDATE 3: O nouă ședință de guvern este programată pentru joi, au declarat surse guvernamentale pentru G4Media. Ședința va fi cu o zi înainte de data-limită 19 iulie până la care poate adopta ordonanțe de urgență, deoarece emiterea lor este posibilă numai pe durata sesiunii extraordinare parlamentare.

UPDATE 2: Imediat după publicarea ordinii de zi a apărut și informația că președintele Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu premierul Viorica Dăncilă

UPDATE 1: La ora 11.00 a fost publicată pe site-ul Guvernului ordinea de zi. Pe listă figurează un singur proiect de OUG: PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru completarea art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 66/2017 privind stabilirea unor măsuri în domeniul cercetăriidezvoltării-inovării şi producerii de mijloace imunoprofilactice, terapeutice şi antidoturi, în vederea asigurării protecţiei intereselor esenţiale ale siguranţei stării de sănătate a populaţiei

Dragnea face pe niznaiul

În timp ce Liviu Dragnea neagă o astfel de manevră din partea Guvernului condus de obedienta Viorica Dăncilă, surpriza a venit luni seară din partea celui pe care toată presa îl credita cu doar câteva ore înainte drept principalul opozant al liderului PSD: Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul PSD a declarat luni seară, pentru Digi 24: “I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine. Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public”.  
Tăriceanu vrea o analiză de oportunitate

În schimb, partenerul său la guvernare, liderul ALDE, a declarat la TVR1 că “nu ar fi de neconceput” o astfel de OUG:

“Primul lucru pe care vreau să îl remarc este că această idee a unei amnistii şi a unei graţieri nu ar fi de neconceput. De ce? S-a mai făcut în România, e adevărat, cu foarte mulţi ani în urmă, 2002 sau 2003. O astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu. Unii spun că nu este oportună pentru că imediat se personalizează discuţia şi se trece la evocarea numelor persoanelor care ar beneficia de o astfel de măsură. Ca să nu lungesc vorba, se spune <cel care ar beneficia este preşedintele PSD, Dragnea>. Suntem oare capabili să lăsăm această problemă de personalizare o clipă deoparte, nu o excludem din discuţie, şi abordăm puţin altfel problema?”.

Totuși, Tăriceanu a asigurat că informațiile privind amnistia şi graţierea unor fapte penale au fost “aruncate în presă”, iar “foarte mulţi muşcă subiectul”.

El susține că ședința de guvern a fost decalată de joi pentru marți deoarece ar urma să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă, dar pe mediu: “Acesta este motivul pentru care s-a decalat pentru marţi şedinţa de guvern”.

“Mâine (marţi – n.r.) este şedinţă de guvern, vreau să spun foarte clar, m-am interesat, nu este pe ordinea zi a şedinţei de guvern (OUG privind aministie şi graţiere – n.r). (…) Nu e pe ordinea de zi. Mâine se ţine şedinţa de guvern pentru că este o altă OUG, pe mediu, care trebuie să pună în acord directiva europeană şi acesta este motivul pentru care s-a decalat pentru marţi şedinţa de guvern”, a declarat Tăriceanu.

Totuși, ordinea de zi nu a fost făcută publică nici marți la ora 8.00, în condițiile în care ședința va începe la ora 14.00.

Trebuie precizat că sesiunea extraordinară parlamentară pentru Codul penal a fost convocată până în data de 19 iulie, deși acesta a fost adoptat încă din 4 iulie, iar Guvernul Dăncilă mai are la dispoziție doar această săptămână pentru a putea emite ordonanțe de urgență. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv