Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

UPDATE! Firea și edilii de sector, cu jalba la Dăncilă pe tema “falimentului nedeclarat al primăriilor”

UPDATE: După două ore de discuții la Palatul Victoria, Firea a anunțat că așteaptă rectificarea bugetului de stat în lulie.

Firea a bătut palma cu Dăncilă și Orlando: “Așteptăm rectificarea bugetară”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, împreună cu edilii de sector se întâlnesc, marți la ora 11.00, cu premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, pe tema “falimentului nedeclarat al primăriilor”, reclamat de primăriță.

Dar și alți primari, din marile orașe ale țării, și-au anunțat prezența la discuții. Aceștia i-au transmis o scrisoare Vioricăi Dăncilă încă de vineri, când la Suceava a avut loc reuniunea Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, pe tema echilibrării deficitului apărut în urma execuției după primul trimestru.

,,Problema constrângerilor bugetare de care am avut parte în ultimii ani, mai ales anul trecut, problema persistând și în acest an constituie unul dintre principalele puncte de pe ordinea de zi. În consecință, am stabilit ca săptămâna viitoare să mergem la Guvern pentru a avea o discuție cu Primul-ministru și cu ministrul finanțelor publice , pentru a găsi soluții să rezolvăm ieșirea din riscul de faliment al administrației publice locale, în special pentru municipii”, a declarat primarul Sectorului 3 al Capitalei și președintele Asociației Municipiilor din România, Robert Negoiță.

Primarii au dezbătut, de asemenea, impactul pe care il are decizia ANCOM legată de tariful maxim ce va fi aplicat pentru folosirea spațiilor publice, cu hotărârea de a se iniția o discuție aplicată asupra acestei situații și funcție de rezultatul acestei discuții, eventual, o acțiune în instanța de contencios-administrativ.

Și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în prezent Capitala se află într-un faliment nedeclarat și că situația va fi discutată cu premierul. „Pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toți suntem în faliment nedeclarat. În momentul în care nu mai poți să îți asiguri funcționarea, activitatea curentă”, a declarat Gabriela Firea, înaintea ședinței CEx de vineri a PSD.

„Am vorbit cu doamna premier. Am anunțat această situație și la BPN. Mi s-a promis o întâlnire cu doamna premier și ministrul de Finanțe săptămâna viitoare, care acum este plecat din țară. S-ar putea să ajungem la Consiliul Monetar. Astea sunt prioritățile”, a adăugat ea.

98 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv