Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

UPDATE! VIDEO. Iohannis în Parlament, de Centenar: Este încă timp să reveniți asupra unor legi care nu au susținerea oamenilor

Președintele Klaus Iohannis a făcut apel miercuri la parlamentarii majorității PSD+ALDE, în cadrul ședinței solemne comune a Senatului și Camerei Deputaților dedicată celebrării centenarului Marii Uniri, să revină asupra Legilor Justiției – modificate cu sprijinul UDMR – și a Codurilor penale – cu ajutorul Minorităților.

“Domnilor parlamentari și guvernanți, ascultați vocea românilor, recuplați-vă la interesele naționale, ridicați-vă la înălțimea Centenarului și nu îl dezonorați.

Printre cele mai importante idealuri ale Marii Uniri au fost respectul legii și libertatea individului. Trebuie să mobilizeze și acțiunea Parlamentului. Este responsabilitatea dvs să asigurați o bună legiferare, astfel ca deciziile să fie addaptate le nevoile reale ale societății.

E încă timp să reveniți asupra unor legi care nu au susținerea oamenilor și nu corespund standardelor europene. Nu puneți în joc tot efortul și sacrificiile românilor, nu faceți rău societății românești mergând mai departe cu modificările legii justiției și codurilor penale, incongruente cu o democrație veritabilă.

Aniversarea Centenarului a fost așteptată de concetățenii noștri ca un moment de vitalitate. Dacă clasa politică de azi dorește să fie evocată peste ani, atunci va trebui să-și asume obiective fundamentale”, a spus Iohannis.

Șeful statului nu a fost așteptat la intrarea în Parlament de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, așa cum prevede protocolul, însă acesta din urmă s-a scuzat că este răcit și nu suportă gerul de afară.

 

Dragnea l-a întâmpinat însă în sala de plen, unde Iohannis a dat mâna atât cu el, cât și cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Însă nu a dat mâna cu premierul Dăncilă.

La prezidiu sunt prezenți foștii șefi ai statului Emil Constantinescu și Traian Băsescu – lipsește Ion Iliescu -, președintele CCR, Valer Dorneanu – care s-a întreținut cu Băsescu înainte de începerea ședinței solemne -, principesa Margareta, patriarhul Daniel și arhiepiscopul romano-catolic.

Sunt prezenți, de asemenea, preşedinţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Curţii Conturi, Academiei Române, guvernatorul BNR, şefii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti.

Dragnea: ”Trebuie să încetăm războiul români contra români”

Liviu Dragnea a spus în discursul său că ”cea mai importantă realizare a României după Marea Unire este integrarea euro-atlantică” și a criticat europarlamentarii români care au votat rezoluția din Parlamentul European.

”Trebuie să încetăm războiul români contra români”, a mai spus el, enumerând câteva “obiective clare”: “adoptarea monedei euro, spațiul Schengen, să asigurăm un rol activ în NATO.

“Noi avem datoria să ne comportăm ca adevărați români. Suntem oameni politici, ne criticăm, ne atacăm, din păcate uneori mergem prea departe. Trebuie să fim în primii rând români. Să fim patrioți când ne raportăm la interesele majore ale țării, să fim români înainte de orice când votăm în Europa. Să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat recent când în Parlamentul Europei au fost români care au votat împotriva României. Eu țin la țara mea, iubesc România și sunt pregătit să colaborez cu toată lumea în folosul națiunii”, a mai spus Dragnea, încheind cu sloganul PSD ”Sunt mândru că sunt român”.

Călin Popescu Tăriceanu a citit un discurs tern, făcând referire, într-un limbaj de lemn, la trecutul României, fără niciun cuvânt despre prezent.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv