Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

USR atacă PSD pentru menținerea lui Voican Voiculescu la șefia Institutului Revoluției Române

USR atacă PSD, după acuzațiile aduse de formațiunea politică a condamnatului penal Liviu Dragnea, luni, procurorului general Augustin Lazăr, care a anunțat că Secția militară a Parchetului General a fost finalizat și trimis la instanță Dosarul Revoluției, cu 3 inculpați pentru infracţiuni contra umanităţii, între care Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu.  

”PSD, continuatorul PCR, continuă să-i sfideze pe urmașii celor morți în decembrie 1989 prin menținerea la șefia Institutului Revoluției Române pe Gelu Voican Voiculescu și Ion Iliescu, acuzați de infracțiuni contra umanității”, arată USR într-un comunicat de presă. 

”Ion Iliescu și alți comuniști care s-au cocoțat la putere în decembrie 1989 prin dezinformare și diversiuni, prin crime împotriva umanității, să răspundă pentru faptele lor, iar adevărul să iasă la lumină”, afirmă sursa citată.

„Chiar și târzie, o restabilire a adevărului istoric este obligatorie. Românii trebuie să afle cine și din ordinul cui a tras în cei care nu doreau decât libertate și democrație. De ce toată forța militară a României – de la MapN și MAI la gărzile patriotice – s-a pus la dispoziția conducerii Frontului Salvării Naționale? Doar pentru ca Ion Iliescu și grupul său să preia puterea și să se legitimeze în fața unui popor împins la limita disperării?”, declară Dan Barna, președintele USR. 

În dosarul Revoluției, trimis luni instanței după aproape 30 de ani, timp în care a fost închis și redeschis de mai multe ori, au fost trimiși în judecată numai 3 inculpați: fostul președinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu și fostul șef al Aviației Militare Iosif Rus. Ceilalți inculpați au murit în decursul acestor 30 de ani scurși de la Revoluție.

417 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv