Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

USR cere demisia “imediată” a ministrului Justiției. “Magistrații onești să nu se lase intimidați de PSD”

Uniunea Salvaţi România (USR) cere demisia “imediată” a lui Tudorel Toader, care a declanșat procedurile de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Dan Barna, președintele USR

“De aproximativ un an de zile, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, tot încearcă să amâne această decizie pe care i-o cer mai marii PSD, oamenii care i-au dat portofoliul Justiţiei pe mână, cu scopul clar de a-i scăpa de ameninţarea dosarelor pe care le au în instanţă şi nu pentru a administra corect regulile după care funcţionează sistemul judiciar. Tudorel Toader a ales să respecte indicaţiile şefilor politici şi să dea un semnal puternic magistraţilor din România că de acum înainte oricine îndrăzneşte să cuteze să ancheteze gaşca de penali a lui Liviu Dragnea va fi supus hărţuielilor mediatice şi politice”, se arată într-un comunicat al USR, transmis joi seară.

Uniunea “respinge categoric această încălcare a principiilor statului de drept”, care prin ministrul Justiţiei “au fost aruncate complet în derizoriu”.

“USR le transmite magistraţilor independenţi şi oneşti, care nu se lasă intimidaţi de PSD, că au un sprijin în ei şi în societatea civilă, în sutele de mii de români care îşi doresc o justiţie dreaptă şi o lege egală pentru toţi”, afirmă preşedintele USR, Dan Barna, citat în comunicat.

USR susţine că, prin decizia sa, Tudorel Toader se “compromite definitiv în faţa magistraţilor şi a societăţii” şi că ministrul a intrat ca independent în Guvern, dar ar fi devenit “doar un instrument obedient”.

“În pofida unei cariere respectabile, fost rector al celei mai vechi universităţi de Drept din România şi fost judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader a renunţat la principiile sale de profesionalism pentru a servi interesele grupului infracţional organizat care conduce azi România. Acţiunile ministrului Toader sunt o dovadă de atentat la independenţa sistemului judiciar din România şi cerem să fie sancţionate. Prin această poziţie, constatăm încă o dată că USR este singurul partid din România care se luptă pentru o justiţie independentă”, se mai arată în comunicat. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv