Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

USR: PSD-ALDE vrea controlul asupra Sistemului de Monitorizare a Prezenţei la Vot (SIMPV)

USR acuză PSD-ALDE că vrea controlul asupra Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot (SIMPV), după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus marți, la comisia “Olguța” de anchetă privind alegerile de pe 26 mai, că sistemul STS a funcționat defectuos și că trebuie să treacă la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

 

Uniunea Salvaţi România precizează că SIMPV are un rol foarte important în prevenirea fraudelor la alegeri.

Carmen Dan a susţinut că procedura de vot a fost îngreunată de organizarea simultană a celor două procese electorale – europarlamentare și referendum – şi de funcţionarea deficitară a SIMPV, prin timpii ridicaţi necesari validării CI-urilor, slaba instruire a operatorilor de tablete din secţiile de votare şi multitudinea de semnale eronate privind posibile cazuri de vot multiplu, precizează USR, într-un comunicat de presă.

„În spatele unei false dorinţe de aflare a adevărului despre alegerile din 26 mai, ancheta PSD-ALDE a virat astăzi în mod clar spre Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. A fost susţinută mutarea sistemului de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) chiar de către Carmen Dan, după audiere. Ne paşte un mare pericol, deoarece PSD a înţeles că în momentul în care se foloseşte numărare electronică, cu chei de verificare, e mult mai greu să te mai înţelegi cu doi primari de-ai tăi dintr-un colţ de judeţ care să-ţi mai completeze puţin cifrele, pentru că totul e electronic, lucrurile sunt mult mai verificabile”, a declarat deputatul Daniel Popescu, reprezentantul USR în Comisia “Olguța”.

USR precizează că nu susţine mutarea sistemului SIMPV sub controlul AEP, în condiţiile în care şefii instituţiei sunt numiţi politic, iar ultimul şef Daniel Barbu este anchetat de DNA pentru acuzaţii de corupţie.

“Sistemul SIMPV şi-a dovedit deja eficienţa la alegerile locale şi parlamentare din 2016 şi nu poate fi cauza blocajului din diaspora”, conchide USR.

591 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv