Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Toader anunță modificarea abia peste 10 zile, prin OUG, a recursului compensatoriu /  ACTUALITATE: Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 26 

Breaking News:
 

Vicepremierul Viorel Ștefan, anunțuri extrem de optimiste. PSD-ALDE ne umple de lapte și miere

Într-o perioadă în care cele mai importante subiecte de discutat sunt cu totul altele, apare de nicăieri vicepremierul Viorel Ștefan care vrea să ia prim-planul cu laude aduse măsurii prin care guvernul PSD-ALDE a mutat contribuțiile sociale de la angajator la angajat.

Ștefan susține că efectele acestei mutări se văd și sunt deja remarcabile. 

“Se vede cel mai bine principalul beneficiu al măsurii fiscale, deficitul la fondul de pensii s-a redus la mai puţin de jumătate faţă de anul 2016. Ca urmare, rămân mai mulţi bani la bugetul de stat, bani care vor finanţa investiţii şi alte cheltuieli bugetare necesare bunei funcţionări a serviciilor publice. Deci, suma care se transferă de la bugetul de stat către bugetul de asigurări sociale de stat a scăzut cu 56,4%. Asta indică foarte sintetic raţiunea pentru care s-a făcut acea modificare prin Ordonanţa 79, privind transferul contribuţiilor”, a declarat Viorel Ştefan, marţi seara, la Palatul Victoria.

Euforia vicepremierului continuă: “Avem un PIB cu 4,2% în primul trimestru față de aceeași perioadă a anului trecut. Și veți vedea că din acest an motorul principal al creșterii economice va fi reprezentat de investiții. Obiectivul nostru este ca până în 2020 să ajungem să avem excedent comercial”.