Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Victor Ponta, Cătălin Ivan și Ăla Micu’ croiesc spargerea majorității PSD+ALDE

Dați afară din PSD, Victor Ponta și Cătălin Ivan lucrează la un nou partid politic, bazându-se pe cei 15 parlamentari social-democrați care nu au votat moțiunea de cenzură inițiată de Liviu Dragnea pentru dărâmarea Guvernului Grindeanu. Lor li se va alătura “Ăla Micu'” Daniel Constantin, care va aduce 5 parlamentari ALDE. Astfel, din toamnă, cei trei ar putea sparge majoritatea PSD+ALDE, la nici un an de la obținerea victoriei de la alegerile parlamentare.

Devenit deputat independent, Victor Ponta a declarat duminică seară că în septembrie va lua o decizie privind înființarea unui nou partid, alături de alți membri dezamăgiți din PSD și ALDE.

“În septembrie voi lua o decizie legată de modul în care îmi desfășor activitatea politică, pentru că mai am încă trei ani și jumătate de deputat și pentru că, vă spun sincer, eu, părerea mea și a celor cu care vorbesc eu este că pot să am un cuvânt de spus în politică, în special încercând să-i aduc alături de mine pe cei care, ca și mine, au votat PSD, au votat ALDE, au votat nu PNL, pentru că nu cred că am să conving peneliști, și care acum sunt foarte dezamăgiți. Sunt astfel de oameni, foarte mulți”, a declarat Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Întrebat dacă se gândește la o nouă construcție, Ponta a spus: “Da. Se pornește un start-up”.

Fostul premier social-democrat a precizat că nu vrea să ia locul lui Liviu Dragnea, dar că ar fi vrut să ajute PSD, așa cum a făcut în ultima campanie electorală, însă a fost exclus din partid.

“Nu mai sunt membru PSD. Îmi pare rău să mi-am pierdut calitatea de membru, dar nu îmi pare rău că am votat la moțiune”, a mai spus Victor Ponta.

Cătălin Ivan: Toate la momentul potrivit

La rândul său, europarlamentarul Cătălin Ivan a scris pe pagina sa de Facebook:

“Lucram deja la un nou proiect politic pentru PSD, in interiorul partidului. Cred ca nu ai voie sa critici daca nu pui macar o solutie in loc. L-am tot criticat pe Liviu Dragnea pentru modul inchis, autoritar spre dictatorial, in care conduce partidul, pentru lipsa de viziune si de directie din ultimul timp.

Foarte curand vom prezenta public propunerea noastra de proiect politic pentru colegii nostri, membri ai PSD. Vom analiza atunci cate din propunerile noastre vor fi bune si cate nu. Important este sa avem o dezbatere interna nu despre cum intarim puterea unei persoane in partid, in niciun caz despre cum sa-i aparam pe unii sa nu ajunga in fata instantei sau cum sa-i ajutam sa se imbogateasca mai usor din banii publici, ci despre cum trebuie sa arate un partid de stanga curat, modern, european, credibil. 

Unii se vor intreba, pe buna dreptate, cine suntem cei care vom prezenta acest proiect. Toate la momentul potrivit”.

17 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv