Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

VIDEO: Barna și-a depus candidatura la prezidențiale criticându-l pe Iohannis

Dan Barna a depus, vineri, aproape 400.000 de semnături la BEC – din totalul de 200.000 necesare – pentru candidatura sa la prezidențiale, din partea Alianței USR-PLUS.

Liderul USR l-a criticat pe actualul președintele Klaus Iohannis, care candidează din partea PNL pentru al doilea mandat: „A fost un pompier pentru momentele în care casa lua foc și se prăbușea. Dacă era un gospodar mai atent și mai viligent poate nu se ajungea să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani”.

Barna a criticat-o și pe Viorica Dăncilă (PSD), principalul său contracandidat pentru intrarea în turul doi:: „O întreb pe doamnă Dăncilă unde este acea creştere economică despre care vorbeşte încontinuu pentru că românii nu o simţ. În realitate nu ne mai putem bază pe vechea clasă politică. Eu fac parte dintr-o generaţie care vrea, poate şi va face reformarea României. În acre ţara din lume pe creştere economică populaţia pleacă din ţara? Nicăieri. Avem o guvernare care nu mai are niciun pic de încredere. Schimbarea trebuie să o facem astăzi, acum. Nu ne permitem să pierdem încă un milion de oameni în următorii cinci ani”.

“România are nevoie de o schimbare. Primul pas au fost europarlamentarele, urmează prezidenţialele, parlamentarele şi localele. Timp de 30 de ani ne-am obişnuit să acceptăm puţin de la clasă politică. Românii pot şi merită să fie fericiţi aici în România. În acest moment nu mai putem să ne învârtim în jurul cozii aşa cum ne-am obişnuit în 30 de ani. Este nevoie de alegeri anticipate”, a mai spus Barna.

Prezent alături de partenerul său de alianță, europarlamentarul Dacian Cioloș, liderul PLUS și al Grupului Renew Europe, a declarat: „Suntem gata să conducem și guvernăm România cu oameni cinstiți și competenți”.   

Dacian Cioloş candidează în tandem cu Dan Barna, fiind propus pentru funcţia de premier dacă alianţa USR-PLUS va câştiga alegerile prezidenţiale.

Cioloș a afirmat că proiectul formaţiunii este de a schimba România în bine: „Suntem încă o data în faţă dumneavoastră cu ajutorul susţinătorilor şi a celor care cred în proiectul nostru, în faptul că putem schimbă România în bine. Avem aici semnăturile care o să îl ducă pe Dan Barnă spre Cotroceni. Astăzi depunem semnăturile şi vom continuă în acelaşi mod, să mergem să vorbim cu oamenii pe stradă şi să găsim soluţiile împreună. Noi vrem să arătăm românilor că suntem gata să conducem şi să guvernăm România. Acest proiect îl are pe Dan Barnă în frunte, dar vedeţi toată echipă în spate. Astăzi începem să pregătim proiectul de guvernare”.

Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

73 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv