Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Coaliția a amânat din nou anunțarea candidatului comun la fotoliul de primar al Capitalei / Acesta este medicul Cătălin Cârstoiu, potrivit unor surse politice / Tatăl lui Cârstoiu a fost prefect FSN de Argeș în 1990 și deputat PD în două mandate (1996-2004), apoi din nou prefect și subprefect /

Breaking News:
Candidatul PNL, după 5 ani de mandat la Palatul Cotroceni

VIDEO. Iohannis, la depunerea candidaturii: „Ceea ce am putut să fac vă asigur că am făcut”. Replică lui Barna: „Am fost un pompier atomic”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la depunerea semnăturilor pentru candidatura la un nou mandat, că a făcut ce a putut să facă în cei 5 ani cât a stat la Palatul Cotroceni.

Ceea ce am putut să fac vă asigur că am făcut. PSD-ul a fost o catastrofă”, a spus el, la ieșirea din sediul Biroului electoral Central (BEC).

Reacția lui Iohannis vine după ce contracandidatul său de la Alianța 2020 USR PLUS, Dan Barna, l-a acuzat că „a fost un pompier pentru momentele în care casa lua foc și se prăbușea; dacă era un gospodar mai atent și mai viligent poate nu se ajungea să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani”.

VIDEO: Barna și-a depus candidatura la prezidențiale criticându-l pe Iohannis

Iohannis i-a replicat: „ Am fost un fel de pompier atomic” care a reușit să prevină ca România să se prăbușească.

Șeful statului a adăugat că PSD „a fost o catastrofă pentru România”. Klaus Iohannis și-a depus candidatura pentru al doilea mandat la Cotroceni, având . 

„Am fost un pompier atomic care a prevenit să se prăbușească România. (…) Fără mine și prezența mea PSD-ul ar fi reușit să distrugă justiția din România și ar fi fost o catastrofă”, a spus Iohannis.

El a insistat că a reușit „prin mijloacele constituționale să previn foarte multe din stricăciunile planificate de PSD” care „trebuie îndepărtat de la putere prin mijloace democratice și constituționale, nu altfel”.

întrebat cu cine se vede în turul 2, Iohannis nu a vrut să nominalizeze nici pe Barna, nici pe premierul Viorica Dăncilă (PSD):„În turul al doilea mă văd cu cel care se clasează împreună cu mine în turul 2″. 

Iohannis a venit însoțit de Ludovic Orban, pe care PNL îl susține pentru funcția de prim-ministru anul viitor, după alegerile parlamentare.

„Sunt foarte bucuros că pot să vă anunț că mi-am depus candidatura pentru un nou mandat. Am depus peste 2,2 milioane de semnături. E un număr imens și mă bucură foarte mult. Sunt foarte bucuros că s-a reușit această acțiune de strângere de semnături prin și cu sprijinul PNL. Este un moment important și cred că e bine să explic și de ce doresc să candidez pentru încă un mandat. Toată lumea în aceste zile își declară cele mai bune intenții și cred că e momentul să pun ce mă motivează. Este o perioadă complicată pentru România și e nevoie de o muncă imensă pentru a repara ce a stricat PSD în ultimii 3 ani”, a spus Iohannis

Șeful statului a anunțat că „împreună cu un guvern pro-european care se va constitui în jurul PNL vom începe reconstrucția”. 

„Avem, după 3 ani de PSD, România aproape pusă în dificultate. Și vom repara asta. Pot să îi asigur pe rămâni că această stare nu se poate perpetua. După alegerile parlamentare sunt convins că românii vor alegea o cu totul și cu totul altă majoritate parlamentară”.

Întrebat de ce întârzie PNL să depună moțiunea de cenzură, Iohannis a răspuns:„Știm cu toții că Opoziția se pregătește pentru moțiunea de cenzură și, din informațiile mele, mai sunt câțiva pași până la depunerea ei în Parlament”.

90 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv