Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Viorica Dăncilă este noul prim-ministru. Iohannis: Am decis să dau PSD încă o șansă

Președintele Klaus Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă, propusă de PSD-ALDE, în funcția de prim-ministru. 

Iată toată declarația lui Iohannis:

“Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului guvern de desemnarea premierului. Astăzi toată ziua am ascultat opiniile şi argumentele politicienilor, dar am reuşit, între întâlniri, să ascult şi opiniile oamenilor simpli, am stat să citesc mesaje inclusiv pe rețele de socializare.

Sunt foarte multe opinii și foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor, evident. Sunt multe argumente de politica internă a României, sunt multe argumente de politică externă.

Am citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit, fiindcă acum trebuie să decid. Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau?

În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituția și cu decizia CCR în materie de desemnare – și aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară.

După consultări, îmi este foarte clar că PSD dispune de majoritate.

Și atunci, cântărind toate argumentele, ţinând cont de situaţia concretă din Parlament, am decis să dau PSD-ului încă o şansă şi să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă.

Dar acum, PSD-ul trebuie să performeze. Românii au mari aşteptări şi eu am mari aşteptări. PSD a promis şi în campania electorală, şi după, lucruri importante, a promis salarii, pensii, şcoli, manuale, spitale, infrastructură, dar până acum prea puţin s-a realizat.

Acum PSD trebuie să dovedească că ce a promis face. Avem, la un an de la alegerile parlamentare, care au fost câştigate de PSD, două guverne PSD eşuate.

Acum primesc şansa de a dovedi că ştiu ce vor şi stiu cum se face. În continuare îi invit pe cei implicaţi în procedură să se mobilizeze şi să lucreze repede şi bine.

Este posibil ca până la 1 februatie întreaga procedură să fie finalizată şi noul Guvern să se apuce de treabă şi să rezolve problemele mai degrabă decât să le încurce”.

32 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv