Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Răspuns la avertismentul liderului PSD

Viorica Dăncilă îi dă o veste proastă lui Dragnea: “Voi vota la referendum, susțin statul de drept”

Premierul Viorica Dăncilă îi dă o veste proastă condamnatului penal Liviu Dragnea, anunțând miercuri, la Bacău, că va vota duminică atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum.

„Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”, a precizat Dăncilă.

Declarația sa vine la o zi după ce liderul PSD i-a transmis următorul avertisment: “Să nu uite pentru ce a fost pusă acolo! (la Guvern – n.r.)”.

Dragnea, avertisment pentru Viorica Dăncilă: “Să nu uite pentru ce a fost pusă acolo!”

Întrebat cum comentează participarea premierului la referendum, Dragnea a declarat: “Dacă a zis așa, e foarte bine”. 

El a a spus că, la rândul său, va vota. “Cum veți vota?”, a fost întrebat. “E, hai să ajungem acolo!”, a răspuns el.

Ulterior, Viorica Dăncilă s-a sucit: “Am spus că merg al referendum, dar nu am spus modul în care voi vota”.

Amintim că Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în primă instanță, a făcut presiuni masive asupra fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader – pe care l-a remaniat ulterior – și asupra premierului Viorica Dăncilă pentru a modifica prin ordonanță de urgență Codurile penale, lucru pe care cei doi au refuzat să îl facă.

ÎPreședintele Klaus Iohannis a convocat referendumul pe justiție, anunțat încă din ianuarie 2017, pentru duminică, 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Consultarea populară va avea două întrebări:

  • 1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
  • 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”
158 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv