Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Viorica Dăncilă și-a lăudat mandatul la Preşedinţia Consiliului UE: Bilanţul este impresionant

Premierul Viorica Dăncilă și-a lăudat mandatul la Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, desfășurat timp de 6 luni, între 1 ianuarie – 30 iunie, arătând că bilanţul este unul “impresionant”.

„Bilanţul este impresionant. Aproximativ 2.500 de reuniuni şi evenimente, din care peste 2.000 de reuniuni ale grupurilor de lucru, 64 de reuniuni la nivel ministerial al Consiliului UE, un total de 300 de evenimente organizate în România, precum şi găzduirea Summitului de la Sibiu. În termen de rezultate, putem vorbi de un bilanţ mai mult decât generos – 90 de dosare legislative închise în timp record de 3 luni până la finalul activităţii legislative a Parlamentului European. În medie, un dosar în fiecare zi. La care adăugăm 84 de concluzii ale Consiliului UE adoptate pe multiple teme de interes comun, numeroase rapoarte de progres ale preşedinţiei elaborate, decizii de consiliu aprobate”, a declarat premierul Viorica Dăncilă,

Ea a arătat că au fost „numeroase reuşite” pe toţi cei 4 piloni cheie pe care i-a enunţat în programul de priorităţi: Europa convergenţei, Europa siguranţei, Europa actor global, Europa valorilor comune.

„Pe durata mandatului au fost formulate decizii cruciale în raport cu multe dintre politicile UE precum cele din domeniul social, al energiei, al schimbpărilor climatice, al pieşei unice digitale, precum şi al securităţii interne a UE şi Uniunii Economice şi monetare. (…) Preşedinţia României la Consiliul UE s-a dovedit dinamică şi capabilă de efort substanţial susţinut calităţi care au contribuit decisiv la avansarea semnificativă a negocierilor”, a mai spus Dăncilă. 

Finlanda a preluat, luni, preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene de la România şi a adoptat sloganul “O Europa sustenabilă – Un viitor sustenabil”.

80 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv