Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
PSD n-a pierdut majoritatea: rupe din ALDE

Vot pentru șefia Senatului. Dăncilă: Vom merge cu Meleşcanu până la capăt

Plenul Senatului își va alege, marți, președintele, în locul lui călin Popescu Tăriceanu, care a demisionat în urmă cu o săptămână, după ce a scos ALDe de la guvernare. PSD îl susţine în continuare pe Teodor Meleşcanu pentru acest post, a anunțat Viorica Dăncilă, luni seară, la finalul ședinței CEX a PSD.

„Da, îl susţinem în continuare pe domnul Teodor Meleşcanu şi cred că tărie că mâine (marţi – n.r.) va fi ales preşedintele Senatului. Am vorbit cu domnul Meleşcanu despre candidatura domniei sale şi vom merge până la capăt cu această candidatură. Atunci când se ia o decizie în cadrul unui partid, cred că acea decizie trebuie urmată. A fost un vot. Când luăm o decizie, eu cred că în partid trebuie să existe solidaritate. Eu am încredere că toţi senatorii vor vota conform deciziei CEX”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că atunci când iei o decizie în forurile statutare ale partidului aceasta trebuie respectată, fapt pentru care are încredere că senatorii social-democraţi vor vota în consecinţă.

Amintim că ALDE s-a opus ca Meleșcanu să-i ia locul lui Tăriceanu la șefia Senatului, nominalizându-l pe anonimul Ion Popa pentru această funcţie.

Însă Meleşcanu i-a propus lui Tăriceanu să-l suspende din ALDE timp de şase luni, pentru a menţine grupul politic de la Senat. 

PSD nu a pierdut majoritatea în Senat, chiar dacă nu pe față, deoarece mulți dintre senatorii ALDE vor vota cot la cot cu foștii lor parteneri de coaliție, mai ales pentru Meleșcanu.

În cursa pentru șefia Senatului se află şi Alina Gorghiu, din partea PNL, susținută de PMP.

172 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv