Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Zi decisivă: Dragnea, la mâna baronilor PSD; jumătate vor să-l mazilească

Vineri este ziua decisivă pentru soarta la șefia PSD a lui Liviu Dragnea, condamnat penal la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în primă instanță.

Dragnea, după ședința CEx din 1 septembrie de la Neptun, când Firea i-a cerut demisia, dar aceasta a fost respinsă cu unanimitate de voturi

Comitetul Executiv Național (CEx) al PSD se va întruni la ora 12.30 pentru a vota cererea “comitetului de inițiativă” reprezentat de vicepremierul Paul Stănescu, primarul Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu, care îi cere lui Dragnea demisia “imediată” din fruncțiile de președinte al partidului și al Camerei Deputaților.

PSD-iștii din CEx s-au împărțit în două tabere, pro și contra lui Dragnea. Ambele au negociat, pe de o parte, cu cei trei puciști, iar pe de alta, cu Dragnea – care i-a chemat joi “om cu om” în biroul său de la Parlament. Negocierile au continuat toată noaptea de joi spre vineri și sunt în toi chiar înainte de începerea ședinței CEx.

Dăncilă, propusă de puciști președinte interimar al PSD

Pentru a-i asigura pe PSD-iști că nu vor pierde guvernarea, așa-zisul comitet salvator o propune pe Viorica Dăncilă să fie președinte interimar al PSD până în primăvara anului viitor, când are loc congresul partidului. Dăncilă se ferește însă de câteva zile să comenteze scrisoarea puciștilor și, evident, să spună dacă îl părăsește pe cel care a făcut-o dintr-o anonimă ditamai prim-ministrul României.

Presiunile sunt maxime, deoarece atât Dragnea, cât și contestatarii lui îi dau asigurări Vioricăi Dăncilă că va fi pusă pe un loc eligibil pe listă la europarlamentare.

Este o mare frământare și teritoriu, unde contestatarii trebuie să obțină, în demersul lor de a-l mazili pe Dragnea, susținerea oamenilor care i-au votat ca președinți de organizații PSD. 

Chiar dacă Dragnea va supraviețui politic acestui atac, el va ieși extrem de șifonat, deoarece puciștii amenință că îl vor părăsi în Parlament, unde PSD+ALDE are o majoritate fragilă, după migrarea multor social-democrați la partidul dizidentului Victor Ponta – fost lider PSD.

Este posibil chiar ca parlamentarii contestatari să se alieze cu Opoziția și să-l detroneze pe condamnatul penal Dragnea de la șefia Camerei Deputaților – lucru pe care trebuiau să-l facă de mai mult timp, dacă nu chiar de la începutul noului mandat parlamentar, deoarece el avea deja o condamnare definitivă la închisoare, e drept, cu suspendare.

Acum însă, Completul de 5 judecători a stabilit deja, pentru 8 octombrie, primul termen de judecare a apelului în dosarul ‘Bombonica”, iar sentința definitivă va fi pronunțată în câteva luni.

32 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv